اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز جمعه ۲۴ فروردین، برای انجام سفری سه روزه به چین سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او با وجود اختلافات بین غرب و پکن امیدوار است که بتواند موانع موجود در بازار اقتصادی میان چین، آلمان و آمریکا را برطرف کند.
رویترز اشاره کرد: این سفر در شرایطی انجام میشود که موانع بسیاری بر سر راه اولاف شولتس قرار دارد. از یک سو، شرکتهای آلمانی از رقابت ناعادلانه شکایت دارند و از سوی دیگر، اتحادیه اروپا از چین به دلیل وجود تولیدات ارزان قیمت این کشور در بازارهای اعضای این اتحادیه ناراضی است. همچنین آمریکا از مواضع مشترک چین با روسیه و جمهوری اسلامی رضایت ندارد.
دست کم بیش از یک سال از دامنه اختلافات چین و واشنگتن میگذرد. روابط چین با روسیه، تهدیدهای مداوم چین علیه تایوان، اختلافات مرزی در دریای جنوبی چین و مسائل مرتبط با تجارت منصفانه، روابط پکن با واشنگتن را به سردی سوق داده است، اما رؤسای جمهوری دو کشور در پیامهای تبریک سال نو میلادی به یکدیگر این امیدواری را به وجود آوردند که قرار است مناسبات میان این کشورها رو به بهبودی بگذارد.
اتاق تجارت خارجی آلمان قبل از سفر اولاف شولتس به چین اعلام کرد که در یک نظرسنجی، حدود دو سوم شرکتهای آلمان، از رقابت ناعادلانه اقتصادی بین دو کشور شکایت داشتند.
ماکسیمیلیان بوتک، عضو هیئت اجرایی اتاق بازرگانی آلمان در شرق چین گفت: "انتظار این است که صدراعظم شولتس چالشهای ما را درک کند و تاکید کرد: «اروپاییها باید فوراً روشن کنند که چگونه میتوانند خود را به عنوان قطب اقتصادی بین ایالات متحده و چین قرار دهند.»
پس از حمله روسیه به اوکراین در اسفند سال ۱۴۰۰، که وابستگی اروپا به صادرات گاز روسیه را آشکار کرد و به بحران هزینه زندگی دامن زد، دولت اولاف شولتس نسبت به پیوند آلمان با اقتصاد چین محتاط شده است.
میکو هووتاری، رئیس مؤسسه «مریکس» در برلین، سفر اولاف شولتس به چین را به منزله تثبیت روابط دانست و از او خواست که تأکید کند آلمان نقش ویژهای در اتحادیه اروپا دارد و نمیخواهد بروکسل در منازعات تجاری اقدام سختی انجام دهد.