لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۵

تمایل «نسل z» به مشاغل سنتی نسل‌های پیش از خود


تمایل نسل اینترنت به مشاغل سنتی نسل‌های پیش از خود
تمایل نسل اینترنت به مشاغل سنتی نسل‌های پیش از خود

با وجود ظهور رسانه‌های اجتماعی و فراگیر شدن اقتصاد خلاق، بیشتر نسل z یا همان نسل اینترنت به همان مشاغل سنتی نسل‌های پیش از خود علاقه‌مند هستند.

نسل z به جوان‌ترین نسل این دوران گفته می‌شود، یعنی کسانی که بعد از سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵ خورشیدی) به دنیا آمده باشند. مهم‌ترین مشخصه این نسل غوطه‌وری آنها در دنیای دیجیتال است. به‌طور کلی می‌توان گفت متولدان دهه ۷۰ خورشیدی نسل z در ایران هستند.

به گزارش آکسیوس بر اساس نتایج یک تحقیق، جوانان امروزی تمایل بیشتری به پیشرفت شغلی دارند، اما همچنین با دنبال کردن مشاغلی به عنوان «مدیرعامل، پزشک و مهندس» به دنبال ثبات هستند.

نمونه‌هایی از «نسل z» که موضوع این مطالعه بوده‌اند، گفته‌اند که مهم‌ترین اهداف شغلی آنها «تاجر، پزشک و مهندس» بودن است. «هنرمند» نیز مقام چهارم را به خود اختصاص داده است.

این مطالعه همچنین نشان داده است که نسل z به طور کلی، شرکت‌های بزرگ‌تر را ترجیح می‌دهد. «۵۸ درصد» از آنها گفته‌اند که به جای یک شرکت نوپا یا یک شغل دولتی، ترجیح می‌دهند که در یک شرکت بزرگ یا متوسط کار کنند و تنها ۱۴ درصد آرزوی کار برای دولت را داشته‌اند.

لازم به ذکر است که طبق نتایج این نظرسنجی انگیزه اصلی جوانان برای پیشرفت در حرفه خود، رضایت شخصی (۴۹درصد) و پس از آن ثروت (۲۵درصد) عنوان شده است.

برخلاف نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهد نسل z بیشتر از نسل‌های قبلی به نگرش کارفرمایان خود در مورد مسائل اجتماعی اهمیت می‌دهد، تنها ۹ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که تأثیر اجتماعی، عامل اصلی آنها در کار است.

نسل z همچنین روند «ترک بی سر و صدا» را هدایت می کند، به طوری که ۸۲ درصد از آنها می‌گویند ایده انجام حداقل‌های لازم برای حفظ شغلشان، زیبا یا بسیار جذاب است.

متین میررمضانی، مدیر مرکز تحقیقات نسل، می‌گوید: «محبوب‌ترین مشاغل در میان جوانان، مشاغلی هستند که پتانسیل‌های با درآمد بالایی دارند،آنها این را بهترین راه برای رسیدن به رضایت و شادی شخصی می‌دانند.»

آنها مسیر شغلی خود را به خودی خود یک هدف نمی‌دانند، بلکه به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن به هدف می‌بینند.

XS
SM
MD
LG