آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، شنبه ۲۹ مهر، در بیانیهای خواستار باز ماندن گذرگاه «رفح» برای ادامه ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شد که با کمبود مواد غذایی، آب آشامیدنی و تجهیزات پزشکی روبهرو هستند.
بلینکن در این بیانیه از مصر، اسرائیل و سازمان ملل برای ارسال کاروان ۲۰ کامیونی حامل کمکهای بشردوستانه به غزه تشکر کرد.
او گفت که گذرگاه «رفح» باید باز بماند و ایالات متحده بر اهمیت پایبندی به قانون جنگ تاکید خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا افزود: «زندگی غیرنظامیان باید محافظت شود و کمکها باید فوراً به نیازمندان برسد.»
بلینکن با اشاره بر ادامه «همکاری نزدیک» آمریکا با شرکای خود در منطقه، «اهمیت پایبندی به قانون جنگ، حمایت از کسانی که در تلاش برای برقراری امنیت یا ارائه کمکها هستند، و تسهیل دسترسی به غذا، آب آشامیدنی، مراقبتهای پزشکی و سرپناه برای شهروندان در هر کجای غزه باشند» را مورد تاکید قرار داد.
کامیونهای پُر در یک سو شکمهای خالی در سوی دیگر
دبیرکل سازمان ملل در اظهاراتش در اجلاس صلح قاهره گفت که صدها کامیون «مملو از مواد غذایی و دیگر لوازم ضروری» در گذرگاه رفح در سمت مصر ایستاده بودند در حالی که در آن سوی مرز، دو میلیون نفر در غزه بدون آب، غذا، سوخت، برق و دارو بودند.
او در ادامه گفت که «یک طرف کامیونهای پُر ایستاده بودند و در طرف دیگر شکمهای خالی.» دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که این کامیونها باید در سریعترین زمان در مسیری ایمن از مصر به غزه حرکت کنند.
تلاش سازمان ملل برای رساندن آب آشامیدنی به غزه
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، میگوید توانسته است آب آشامیدنی برای ۲۲ هزار نفر را که برای یک روز آنها کافی است از طریق گذرگاه رفح به غزه برساند.
یونیسف در بیانیهای گفت که بیش از ۴۴ هزار بطری آب آشامیدنی تامین شده توسط یونیسف در یک کاروان بیست کامیونی هلال احمر مصر، سازمان بهداشت جهانی و برنامه جهانی غذا از گذرگاه رفح وارد غزه شدند.
به گفته کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، تحویل آب آشامیدنی برای یک میلیون کودک غزه که «با یک بحران بحرانی حفاظتی و انسانی روبرو هستند» «مسئله مرگ و زندگی» است.
او همچنین گفت ساکنان غزه نه تنها به آب آشامیدنی بلکه به «غذا، سوخت، دارو، و کالاها و خدمات ضروری» نیاز دارند که اگر نتوانیم بطور مداوم تامین کنیم، با بیماریهای مهلک در غزه مواجه خواهیم شد.»
یونیسف گفت که جنگ آسیب شدیدی به سیستمهای آب و فاضلاب غزه وارد کرده است و ظرفیت تولید آب اشامیدنی در حال حاضر پنج درصد از سطح عادی است.
یونیسف تاکید کرده است که ورود کاروان کمکهای اولیه جان انسانها را نجات میدهد اما کافی نیست.
برنامه جهانی غذا سازمان ملل: به کمک و بودجه بیشتری برای غزه نیاز است
رئیس برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد خواستار سرازیر شدن کمکهای بیشتر به غزه شد و گفت که وضعیت انسانی فاجعهباری در این منطقه محاصره شده در حال وقوع است.
سیندی مک کین، مدیر اجرایی این سازمان به خبرگزاری آسوشیتدپرس در قاهره گفت: «مردم از گرسنگی میمیرند مگر اینکه اکنون کمکهای بشردوستانه دریافت کنند.»
او گفت کاروان بیست کامیونی که در اوایل روز شنبه وارد غزه شد برای پاسخ به نیازهای ساکنان کافی نبود و «ما به کامیونهای بسیار، بسیار بیشتر و ارسال مستمر کمک نیاز داریم» و افزود که برنامه جهانی غذا هزار تن کمک در مصر آماده ارسال به غزه دارد.
سیندی مک کین همچنین گفت که بیش از دو میلیون فلسطینی که حدود نیمی از آنها از زمان آغاز جنگ در ۱۵ مهر آواره شدهاند، برای نیازهای فوری خود به ۷۵ میلیون دلار نیاز دارند و این رقم میتواند تا پایان سال جاری به صد میلیون دلار برسد.
صبح امروز گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه و مرز مصر بهطور موقت بازگشایی شد و تعدادی از کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه وارد غزه شدند.
مقامات اسرائیل اعلام کردند که محمولهها شامل «سوخت» نمیشوند و تنها «غذا و دارو» به غزه وارد شده است.