روز شنبه اسرائیل اعلام کرد در گفتگو برای آتش بس جدید در غزه، که قرار بود فردا به میزبانی دولت مصر برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.
جنگ میان ارتش اسرائیل با شبه نظامیان حماس در نوار غزه همچنان ادامه داشت. بیمارستان های فلسطین از مرگ دستکم ده نفر خبر داده اند.
با پرتاب راکت از سوی پیکارجویان حماس به جنوب اسرائیل، ساکنان آن منطقه خانه هایشان را ترک کردند و به سوی پناهگاه ها شتافتند.
ارتش اسرائیل حملات حماس را بی جواب نگذاشت و منابع ارتش اسرائیل می گویند هواپیماهای جنگی آن کشور مساجد، انبارهای اسلحه و مراکز آموزش نظامی در غزه را هدف قرار دادند.
درگیری میان حماس با اسرائیل روز جمعه بعد از پایان آتش بس سه روزه از سر گرفته شد و تلاش های مصر برای میانجیگری و تمدید آتش بس یا پایان دادن به بحران یک ماه اخیر در غزه به جایی نرسید.
ارتش اسرائیل گفته پیکارجویان حماس روز جمعه ساعاتی پیش از اتمام آتش بس تعیین شده حملات را از سر گرفتند، و به گفته مارک رگف، سخنگوی دولت اسرائیل، غیرنظامیان را هدف گرفتند:
«حماس مردان، زنان و کودکان غیرنظامی را هدف قرار داده و با این کار، نشان داد که نه تنها جان مردم اسرائیل برایش اهمیتی ندارد، بلکه به وقوع یک تراژدی دیگر برای غیرنظامیان غزه هم اهمیت نمی دهد.»
در جنگ یکماه اخیر، ۶۴ سرباز اسرائیل و ۳ غیرنظامی جان خود را از دست داده اند. بیشتر سربازان در جریان حمله زمینی آن کشور برای از بین بردن تونل های زیرزمینی حماس کشته شدند.
در این سوی مرز، بیش از ۱،۹۰۰ فلسطینی، عمدتاً غیرنظامی کشته شده اند.
حماس می گوید تا زمانی که اسرائیل به محاصره هفت ساله غزه پایان ندهد، جنگ را ادامه خواهد داد. اسرائیل گفته تنها پس از خلع سلاح نظامی غزه محاصره را پایان خواهد داد. حماس این شرط را رد کرده است.
در ضمن، حماس پیشدستی در نقض آتش بس را تکذیب کرده و گفته اسرائیل به درخواست های فلسطینیان در گفتگوهای قاهره عمل نکرده – این درخواست ها عبارت بودند از رفع حصر فلج کننده و احداث یک بندر در نوار غزه.
حسام بدران سخنگوی حماس می گوید با انگشت روی ماشه مذاکره می کند و پرچم تسلیم برنخواهد افراشت.
در حالی که حصر دراز مدت نوار غزه از سوی اسرائیل اقتصاد را نابود کرده، سفر به خارج از آن محدوده بسته را برای ساکنان ناممکن کرده، اسرائیل با احداث بندر به شدت مخالف است و می گوید نمی گذارد سیل اسلحه به سوی غزه روانه شود.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا می گوید غزه خودکفا نیست و قادر به ایجاد مشاغل و رشد اقتصادی هم نیست. به گفته آقای اوباما نمی توان این بخش از سرزمین های فلسطینی را الی الابد به روی تمام دنیا بسته نگه داشت.