به رغم انتشار گزارشهایی از تداوم آشفتگی وضعیت بنزین در ایران، وزیر نفت جمهوری اسلامی میگوید «کل جایگاههای عرضه بنزین در کشور فعال است» و ادعا میکند امسال مصرف بنزین افزایش داشته و اگر نه بنزین «۱۷ میلیارد لیتر» بیشتر از پارسال توزیع شده است.
به گزارش خبرگزاریها در ایران در روز پنجشنبه ۲۶ مرداد، جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، مصرف بنزین در ایران «۱۳ درصد افزایش داشته» و در سال جاری «تاکنون ۱۷ میلیارد لیتر بنزین بیشتری نسبت به پارسال» توزیع شده است.
به گفته جواد اوجی، «افزایش تردد» در کشور باعث شده «میانگین روزانه» مصرف به «۱۱۹ تا ۱۲۰ میلیون لیتر» برسد.
این در حالی است که بنا بر گزارشهای شهروندی، وضعیت توزیع بنزین در برخی مناطق ایران «آشفته» است.
روایت یک شهروند از پمپ بنزینی در شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، وضعیت بنزین را نامناسب نشان میدهد.
یک شهروند نیز، در بوکان، شهری در استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران، با نشان دادن صف طولانی بنزین، میگوید «چه خوابی برایمان دیدهاند؟»
این آشفتگی در گزارشهای رسمی نشان داده نمیشود. چنان که بنا بر ویدئویی که صدا و سیما به عنوان «بازدید سرزده» محمد مخبر از یک پمپ بنزین منتشر شده در حالی که یک تیم خبری همراه دارد، معاون اول ریاست جمهوری از سرنشینان خودروها درباره رضایت آنها از توزیع بنزین سوال میکند.
هرچند مقامات جمهوری اسلامی با عادی جلوه دادن بحران بنزین، احتمال افزایش قیمت سوخت شایعه میخوانند و آن را رد میکنند، اما بهزاد احمدینیا، روزنامهنگار حوزه انرژی، به صدای آمریکا گفته است که دولت روحانی نیز افزایش قیمت بنزین را تکذیب میکرد.
در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات سراسری نیمه دوم سال ۱۴۰۱، بحران بنزین در ایران در چند روز اخیر خبرساز شده است.
برخی تحلیلگران، وضعیت کنونی بنزین در ایران را نشانی از یک «بحران جدید» دانستهاند.
روزنامه اعتماد نیز چهارشنبه در گزارشی درباره بحران بنزین، به اعتراضات گسترده پس از افزایش ناگهانی قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ اشاره کرده و نوشته است: «همین الآن تجربه آبان ۹۸ دولت را برای شوک قیمتی جدید به بنزین سست کرده» است.
در این حال، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در واکنش به حاشیههای بنزین در روزهای اخیر گفته که احتمال افزایش قیمت بنزین وجود دارد و باید آماده روزهای سخت باشیم.
در روزهای گذشته گزارشهای متعددی از بحران قطعی آب و برق در شهرهای مختلف ایران منتشر شد.
همچنین، برخی رسانهها افزایش بهای نان در شماری از استانهای ایران را مقدمهای برای افزایش قیمت بنزین دانستهاند.