لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۹

مصرف گاز در ۲۴ ساعت، نزدیک به ۷۵ درصد از کل تولید کشور


هم‌زمان با موج سرمای شدید در کشور، و افزایش بی سابقه مصرف گاز، یک مقام وزارت نفت دوشنبه ۲۲ بهمن، اعلام کرد که «حجم مصرف گاز در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۷۵ درصد از کل تولید کشور را شامل شده است.»

به گزارش خبرگزاری حکومتی میزان، سعید توکلی، معاون «وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران» اعلام کرد که «روز شنبه ۲۰ بهمن؛ ۸۷۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه سراسری تحویل داده شد که بیش از ۷۵ درصد آن در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع کوچک مصرف شده است.»

معاون وزارت نفت جمهوری اسلامی، با اشاره به شدت سرمای هوا در شمال و شمال غرب کشور، پیش بینی کرد که احتمال افزایش مصرف گاز تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روزهای آینده وجود دارد.

این مقام حکومتی هشدار داده است که برای حفظ پایداری شبکه گاز کشور، «همراهی و مدیریت مصرف» از سوی مردم ضروری است. همچنین تاکید کرد که در صورت ادامه روند مصرف بی‌رویه گاز «تأمین سوخت برای نیروگاه‌ها و صنایع مولد با چالش مواجه خواهد شد.»

او این میزان مصرف را بسیار نگران‌کننده دانست و از شهروندان خواست که با رعایت دمای رفاه (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد)، پوشیدن لباس گرم، بستن دریچه‌های کولر و استفاده از درزگیرها، به پویش «دو درجه کمتر» بپیوندند تا امکان عبور از این دوره سرما فراهم شود.

مقامات دولتی با راه‌اندازی پویش‌هایی مانند «دو درجه کمتر» و درخواست از مردم برای کاهش دمای منازل و محل کار، سعی در ترغیب جامعه به صرفه‌جویی در مصرف انرژی دارند.

پیش از این استاندار تهران نیز با اشاره به کاهش دما و افزایش مصرف انرژی، از مردم خواسته است تا با مدیریت مصرف و صرفه‌جویی، به پایداری شبکه انرژی کمک کنند.

گزارش‌ها حاکی است که با وجود دعوت مکرر مقامات حکومتی از مردم با راه اندازی «پویش دو درجه کمتر» همکاری مردم در کاهش مصرف انرژی در ایران با چالش‌هایی مواجه است.

پیش از این هاشم اورعی، کارشناس حوزه انرژی، به وب‌سایت خبرآنلاین گفته بود که به دلیل کاهش سرمایه اجتماعی و عدم اعتماد عمومی، همراهی مردم با دولت در این زمینه محدود بوده است.

وب‌سایت «اکو ایران» تاکید کرده که از یک سو، مصرف بالای انرژی در کشور و از سوی دیگر، عدم توازن در تأمین و توزیع گاز، «زنگ خطر» را برای زیرساخت‌های انرژی کشور به صدا درآورده است.

ابعاد کمبود و بحران انرژی در ایران هر روز گسترده‌تر می‌شود به طوری که کارشناسان از آن به عنوان زنگ خطر «فروپاشی اقتصادی» نام می‌برند.


XS
SM
MD
LG