تایمز اسرائيل مینویسد که بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، به ایران هشدار داد که آن کشور اجازه نخواهد داد ایران تسلیحاتی را که «بازی را تغییر میدهد» به نیروهای نیابتی خود در منطقه بفرستد.
به نوشته تایمز اسرائيل، او این سخنان را ساعاتی پس از آن بیان کرد که روز سه شنبه ۷ دی گزارش شد ارتش اسرائیل به محموله تسلیحاتی که گمان میرود از ایران به بندر لاذقیه سوریه حمل شده است، حمله کرده است.
به نوشته تایمز اسرائيل، گانتز گفت: «من از همه کشورهای منطقه میخواهم که جلوی آسیب ایران به حاکمیت و شهروندان خود را بگیرند.»
گانتز گفت که اسرائیل به ایران اجازه نخواهد داد سلاحهایی را که شهروندان اسرائيلی را تهدید کند، به گروههای نیابتی خود بدهد.
اسرائیل به طور رسمی مسئولیت حمله اوایل صبح روز سه شنبه را تایید نکرده است. سوریه میگوید این حمله را هواپیماهای جنگی اسرائیل بر فراز دریای مدیترانه انجام دادند. این بمباران باعث انفجارهای ثانویه عظیم در بندر شد که به نوشته تایمز اسرايل ظاهرا به دلیل منفجر کردن مهمات توسط موشک های اسرائیلی بوده است.
در همین حال، رابین رایت، مقالهنویس برجسته آمریکایی، در نشریه نیویورکر ضمن اشاره به حملات متعدد اسرائيل به اهداف ایران در سوریه نوشته است که ایران فناوری موشکی و راکتی به گروههایی نظیر حزب الله، حماس و جهاد اسلامی که با اسرائيل خصومت دارند، منتقل کرده است.
به نوشته رابین رایت ایران به حماس، و گروه جهاد اسلامی فناوریهای راکتی داده است و از گذرگاه ابوکمال در مرز سوریه و عراق به طور عمده برای به روز کردن راکتهای برد کوتاه و موشکهای حزبالله در لبنان استفاده کرده است. اکنون برآورد بر این است که حزب الله بیش از ۱۴هزار موشک ۱۰۰ هزار راکت داشته باشد که بیشتر آنها به خاطر ایران است.
رابین رایت در مقاله خود که روز دوشنبه منتشر شد همچنین نوشته است که راکتها و موشکهای برد کوتاه حزبالله به روز رسانی شده و میتوانند با دقت بیشتری به سمت هدف بروند و در عمق بیشتری نفوذ کنند.
به نوشته این نویسنده، جمهوری اسلامی ایران برای توسعه گروههای شبه نظامی نیابتی مورد حمایت خود نسلی از مهندسان خارجی را تربیت کرده است تا موشکها را سرهم کنند.
تایمز اسرائيل مینویسد که گانتز سخنان روز سه شنبه خود را در جریان بازدید از پایگاه هوایی «رامات دیوید» بیان کرد که میزبان چندین جت جنگنده اف-۱۶ است.