جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، و رهبران کشورهای «گروه هفت»، چهارشنبه ۱۵ آذر در یک نشست مجازی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، بر حمایت خود از این کشور برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه تأکید کردند.
به گفته منابع آگاه، پیشبینی میشود کشورهای گروه هفت، ضمن اعلام ممنوعیت واردات الماس روسیه، اقداماتی را برای مدیریت بیش از ۳۲۰ میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی روسیه، و تعیین سقف بهای نفت این کشور انجام دهند.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز چهارشنبه با صدور بیانیهای از ارائه بسته تسلیحاتی جدیدی به ارزش ۱۷۵ میلیون دلار به کییف خبر داد.
به گفته این وزارتخانه، این بسته جدید با استفاده از منابع مالی محدود باقیمانده برای کمک به اوکراین تأمین شده است و شامل جنگافزار، تجهیزات، ابزار، و قطعات مختلفی است که برای مقابله این کشور با تهاجم نظامی مسکو حیاتی است.
کاخ سفید این هفته ضمن هشدار درباره کمبود پول برای کمک به اوکراین، گفت که زمان در حال از دست رفتن است.
به گفته شالاندا یانگ، مدیر بودجه آمریکا، تا اواسط ماه گذشته میلادی، وزارت دفاع ایالات متحده ۹۷ درصد از حدود ۶۲ میلیارد دلاری که برای این منظور اختصاص یافته بود، و وزارت امور خارجه تمام ۴/۷ میلیارد دلار بودجه کمک نظامی خود را مصرف کردند.
رهبران کشورهای گروه هفت در نشست مجازی خود با ولودیمیر زلنسکی بر تعهد خود به اعمال تحریمهای شدید اقتصادی علیه مسکو به دلیل حمله نظامی به اوکراین تأکید کردند.
اعضای این گروه شامل آمریکا، کانادا، ژاپن، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، و اتحادیه اروپا، پیشتر متعهد شده بودند که صادرات روسیه را که تأمینکننده هزینه جنگ این کشور در اوکراین است، محدود کنند.
این گروه در بیانیهای که در آن زمان منتشر شد، گفت که محدودیتهای صادراتی، ماشینآلات صنعتی، ابزار و فناوری، را در بر میگیرد و همچنین تلاش میکند درآمد روسیه از تجارت فلزات و الماس را محدود کند.
کشورهای غربی تأیید میکنند که تاثیر تعیین سقف قیمت ۶۰ دلاری آنها بر نفت خام روسیه کاهش یافته است و به دنبال روشهایی برای تقویت اجرای آن هستند.
این نشست مجازی در شرایطی برگزار شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، چهارشنبه برای گفتوگو با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، به این کشور رفت. انتظار میرود که اوکراین، یکی از محورهای مذاکرات طرفین باشد.
منبع رویترز و وزارت امور خارجه آمریکا