لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۷

رهبران آمریکا و چین توافق کردند؛ زمینه اجرایی شدن توافق پاریس فراهم شد


چین و آمریکا تصویب توافق پاریس را به حالت رسمی درآوردند. این اقدام گامی مهم از سوی دو قدرت جهانی و دو کشور عمده تولیدکننده گازهای گلخانه ای برای به اجرا درآوردن توافق پاریس برای مهار گرمایش جهانی به شمار می رود.

باراک اوباما و شی جینپینگ روسای جمهوری آمریکا و چین این توافق میان دو طرف را طی دیداری در هانگزو، شهر میزبان نشست جی-۲۰ امسال اعلام کردند.

رئیس جمهوری آمریکا که روز شنبه سوم سپتامبر برای شرکت در اجلاس قدرت های اقتصادی عمده جهان در گروه موسوم به جی-۲۰ وارد چین شد گفت، این توافق در راستای منافع مشترک دو کشور صورت گرفته و اظهار امیدواری کرد دو کشور بتوانند در تامین امنیت جهانی از شبه جزیره کره و حل مسالمت آمیز مناقشه دریایی در دریای جنوب چین گرفته تا جنگ با داعش همکاری کنند.

باراک اوباما گفت:"دستاورد ما تلاشی عملی و سازنده بر سر حوزه ای بود که منافع مشترک در آن داریم و توانستیم با گفتگوی صریح مسائل مورد اختلاف نظر را به گونه ای مدیریت کنیم که روابط دو جانبه با خطر روبرو نشود." او گفت هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.

آقای شی نیز گفت چین می خواهد در تلاش برای حل مناقشات در کنار آمریکا بایستد: "چین آماده است برای اطمینان از پیشرفت دو کشور در مسیر صحیح در کنار آمریکا بایستد. ایستادگی برای اجتناب از تنش ، رویارویی و حفظ اصل احترام متقابل و همکاری برای منافع مشترک."

روسای جمهوری آمریکا و چین اسناد توافق همکاری مشترک خود را به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد ، تسلیم کردند.

این یازدهمین سفر آقای اوباما به آسیا در دوران ریاست جمهوری اوست.

رسانه های حکومتی چین پیشتر در روز شنبه گفتند که کنگره ملی خلق این کشور تصمیم فوق را تایید کرد. گزارش شبکه خبری شین هوا بر تعهد چین به مبارزه با گرمایش جهانی و داشتن نقش عمده تر در مهار تغییرات اقلیمی تاکید کرده است.

برایان دیس مشاور ارشد اوباما گفت اعلام همکاری واشنگتن و پکن مسیری مشخص برای کمک به اجرایی شدن توافق پاریس در سال جاری میلادی فراهم می کند.

همکاری آمریکا و چین برای پیشبرد توافق پاریس در کنترل تغییرات جوی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

​کشورهای صنعتی موسوم به جی-۲۰ حدود ۸۰ درصد از گازهای گلخانه ای در جهان را تولید می کنند و آمریکا و چین به تنهائی تولیدکننده حدود نیمی از آن هستند.

هر دو کشور امید دارند، همکاری مشترکشان برای کاستن از انتشار گازهای گلخانه ای کشورهای دیگر جهان را ترغیب کنند در این مسیر گام هائی جدی بردارند.

باراک اوباما در حاشیه کنفرانس جی -۲۰، در باره بحران سوریه نیز با رهبران کشورهای درگیر از جمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفتگو تبادل نظر خواهد کرد.

احتمال ملاقات با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با هدف کاستن از تنش های سیاسی میان دو کشور نیز در حاشیه کنفرانس وجود دارد.

کشورهای جی-۲۰ شامل آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، بریتانیا، آمریکا و اتحادیه اروپا،۸۵ درصد تولید ناخالص ملی در جهان، ۸۰ درصد تجارت بین المللی و ۶۵ درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند.

نشست فوق در شهر بندری هانگزو برگزار می شود که قطب فن آوری چین و یکی از زیباترین شهرهای آن کشور است.

نشست جی-۲۰: آمریکا و چین برای ارتقاء توافق محیط زیستی پاریس همکاری می کنند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

چین بیش از یک میلیارد دلار برای ایجاد سالن نمایشگاه ها و جلسات و نصب چراغ در اطراف دریاچه این شهر هزینه کرده است.

شعار اجلاس جی-۲۰ امسال، " پیش به سوی اقتصاد جهانی فراگیر، یکپارچه، قدرتمند و مبتکرانه" است.

XS
SM
MD
LG