لیتوانی، اسلواکی، لتونی، و استونی روز سهشنبه خواستار مصادره داراییهای توقیفشده روسیه توسط اتحادیه اروپا به منظور تامین بودجه بازسازی اوکراین میشوند.
بر اساس نامهای که قرار است روز سهشنبه به وزارتهای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه شود، این چهار کشور میگویند مسکو باید مسئولیت «بخش عمدهای از هزینههای بازسازی اوکراین، از جمله غرامت قربانیان تجاوز نظامی روسیه» را بر عهده بگیرد.
در این نامه که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، وضع تحریمهای جدید توسط اتحادیه اروپا علیه دولت پوتین نیز درخواست شده است.
در بخش دیگری از بیانیه مشترک این چهار کشور اروپایی آمده است که «در نهایت، اگر روسیه تجاوزگری نظامی علیه روسیه را متوقف نکند، هیچ ارتباط اقتصادی میان اتحادیه اروپا و روسیه برقرار نماند.»
این چهار کشور با اشاره به داراییهای مسدودشده افراد و نهادهای روس و همچنین ٣٠٠ میلیارد دلار ذخایر بانک مرکزی روسیه گفتهاند «توقیف داراییهای دولت [روسیه] همانند ذخایر بانک مرکزی یا املاک شرکتهای دولتی، ارتباط و تاثیری مستقیم» بر بازسازی موقفیتآمیز اوکراین در دوره پس از جنه خواهد داشت.
کمیسیون اروپایی چهارشنبه گذشته اعلام کرد ممکن بودن توقیف داراییهای مسدودشده روسیه برای تامین بودجه بازسازی اوکراین را تحت قوانین اوکراین و اروپا بررسی خواهد کرد اما اشارهای ذخایر بانک مرکزی روسیه نکرد.
کریستیان ویگاند، سخنگوی کمیسیون، گفت: «مسدودکردن داراییها با توقیف آنها فرق دارد.» به گفته وی، «در بسیاری از کشورهای عضو، این ممکن نیست و محکومیت جنایی برای توقیف داراییها ضروری است.»
- لوید آستین: حدود ٢٠ کشور متعهد به ارائه کمک امنیتی جدید به اوکراین شدهاند
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، گفت حدود ٢٠ کشور روز دوشنبه و در جریان نشستی مجازی با هدف هماهنگسازی ارسال تسلیحات به اوکراین اعلام کردند بستههای کمک امنیتی جدیدی را در اختیار کییف قرار میدهند.
به گفته آقای آستین، ایتالیا، دانمارک، یونان، نروژ، و لهستان از جمله کشورهایی هستند که در این زمینه اعلام آمادگی کردهاند. وی افزود دانمارک پرتابگرها و موشکهای هارپون را با هدف تقویت قدرت دفاعی اوکراین از سواحلش در اختیار این کشور قرار خواهد داد.
همچنین ژنرال مارک میلی، افسر ارشد ایالات متحده، گفت واشنگتن هنوز «فاصله زیادی» با بازگرداندن نیروهای آمریکایی به اوکراین دارد.
اوکراین: ١٣ هزار مورد از پروندههای مربوط به جنایات جنگی روسیه در دست بررسی هستند
ایرینا وندیکتووا، دادستان کل اوکراین، روز دوشنبه به روزنامه واشنگتنپست گفت حدود ١٣ هزار پرونده مربوط به جنایات جنگی احتمالی روسیه آماده شده و در دست بررسی است.
وی نیروهای روسیه را به ارتکاب قساوت و بیرحمی علیه غیرنظامیان اوکراینی متهم کرد.
روسیه هدف قراردادن غیرنظامیان یا ارتکاب جنایات جنگی را در خلال آنچه که «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین میخواند، تکذیب کرده است.
رئیس جمهوری لیتوانی فرمان خروج سفیر این کشور از روسیه را امضا کرد
رئیس جمهوری لیتوانی روز دوشنبه فرمان خروج سفیر این کشور در مسکو را امضا کرد. این فرمان از یکم ژوئن اجرایی میشود و هنوز سفیر جدیدی برای این کشور معرفی نشده است.
این کشور حوزه بالتیک سفیر روسیه را در تاریخ چهارم آوریل از خاک خود اخراج کرد.
دولت لیتوانی در آن زمان اظهار داشت قصد دارد سطح روابط دیپلماتیک خود با روسیه را کاهش دهد.