پس از گذشت چندین ماه از انتشار خبر «سوءاستفاده و فساد اقتصادی»، فرزندان محمد مصدق کهنموئی، معاون اول قوه قضاییه، این مقام قضایی امروز از سمت خود استعفا کرد. مصدق ادعا کرده است که این درخواست استعفا برای از بین بردن شائبه «هرگونه اعمال نفوذ در پرونده فرزندانش» بوده است.
مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از پذیرش درخواست استعفای محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه، توسط غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه خبر داد.
در بخشهایی از خبر منتشر شده توسط قوه قضاییه به نقل از رئیس قوه قضاییه گفته شده که «دستگاه قضایی باید بدون تبعیض و اغماض با فساد در همه عرصهها و ساختها برخورد جدی داشته باشد.» این تصمیم پس از تشکیل پروندهای که متهمان آن از جمله دو تن از فرزندان پسر مصدق معاون اول قوه قضاییه متهم به اعمال نفوذ در برخی پروندههای قضایی هستند اتخاذ شده است.
مرکز رسانهای قوه قضاییه با اشاره به متن استعفا ادعا کرده که «این مقام مستعفی» از ابتدای تشکیل پرونده اتهامی فرزندانش، «با احدی از عوامل مرتبط با پرونده اعم از قضات دادسرا و دادگاه هیچگونه ارتباطی نداشته است.» به گفته رئیس قوه قضاییه اگرچه مصدق در رسیدگی به پرونده مورد اشاره «مدخلیت و تاثیری نداشته و نخواهد داشت» اما با توجه به درخواست او استعفایش مورد پذیرش قرار میگیرد.
خبر بازداشت فرزندان محمد مصدق کهنموئی، معاون اول قوه قضاییه نخستین بار در برنامه «صفحه آخر» صدای آمریکا افشا شده بود تا اینکه مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، مهر ماه سال جاری در نشست خبری خود بدون ذکر نام «از بازداشت ۲ تن از فرزندان یکی از مقامات قوه قضاییه» خبر داد.
رسانهها در ایران دهم مهرماه خبر بازداشت دو تن از فرزندان معاون اول قوه قضاییه را در پی «سوءاستفاده و فساد اقتصادی» که در روزهای پیش از آن گمانهزنی در مورد آن شدت گرفته بود، تأیید کردند.
با اعلام خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به نهادهای امنیتی، در آن زمان دو فرزند معاون اول قوه قضائیه در جریان رسیدگی به پرونده فردی به نام «رستمی صفا» دستگیر شده بودند. تسنیم از این فرد به عنوان «یکی از ابربدهکاران بانکی» نام برده بود.
فرزندان محمد مصدق کهنمویی در حالی بازداشت شدهاند که او در یک دهه اخیر به عنوان «معاون اول دادستان کل کشور در دوره ریاست صادق لاریجانی، معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه و رئیس دیوان عدالت اداری در دوره ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه» در قوه قضائیه حضور تاثیرگذاری داشته است.
دامون محمدی، تحلیلگر، پیش از این درباره افشا شدن گزارشهای فساد مالی در جمهوری اسلامی به صدای آمریکا گفته بود که اختلاسها زمانی میتواند در سیستم بانکی شکل بگیرد که «مسیر امضاهای طلایی و دستورات فراقانونی» را باز کرده باشند و شاهد بودهایم که «همیشه در دعواهای بین بلوکهای قدرت بوده که این اختلاسها فاش شده» است.