فنلاند برای جلوگیری از ورود گسترده و غیرعادی پناهجویان از روسیه، تمامی گذرگاههای مرزی خود با روسیه را به مدت دو هفته تعطیل میکند.
به گزارش رویترز، فنلاند و متحدانش روسیه را مسئول سازماندهی و گسیل پناهجویان به سوی مرزهای این کشور اروپای شمالی میدانند.
فنلاند هفته گذشته تمامی ایستگاههای مرزی خود بجز ایستگاهی در شمالیترین نقطه مرزی واقع در قطب شمال را به روی مسافران روسیه بست. با اینحال دولت فنلاند روز سهشنبه ۷ آذر اعلام کرد که تنها ایستگاه مرزی قابل تردد با روسیه را هم به زودی خواهد بست.
به گزارش گارد مرزی فنلاند، در شرایطی که آمار پناهجویان ورودی به این کشور پیشتر به روزانه کمتر از یک نفر محدود میشد، این تعداد در ماه نوامبرسال جاری میلادی، به نهصد تن شامل شهروندان کنیا، مراکش، پاکستان، سومالی، سوریه و یمن افزایش یافته است.
بنا بر اعلام گارد مرزی فنلاند، بستن تمامی هشت ایستگاه مرزی این کشور با روسیه به معنای محدودشدن تردد مرزی به عبور و مرور قطارهای باری است.
فنلاند، روسیه را به گسیل پناهجویان به مرزهای این کشور متهم کرده و میگوید مسکو به منظور انتقامجویی از تصمیم هلسینکی برای افزایش همکاریهای دفاعی با آمریکا دست به این کار زده است. روسیه این اتهام را رد کرده است.
تصمیم فنلاند در اوائل سال جاری میلادی برای کنار گذاشتن دههها سیاست عدم تعهد نظامی و پیوستن به ناتو، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، موجب خشم روسیه شد. این اقدام فنلاند در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین صورت گرفته است.
نخست وزیر فنلاند، پتری اورپو، در نشستی خبری دراینباره اعلام کرد: « این عملیات نفوذی روسیه است و ما آن را نمی پذیریم.»
او با استناد به منابع اطلاعاتی کشورش، روز دوشنبه ۶ آذر ،اعلام کرد که مقامات روسیه دراینباره به پناهجویان کمک کرده و به رغم بستهبودن گذرگاههای مرزی فنلاند تعداد بیشتری از پناهجویان مستقر در روسیه راهی فنلاند شدهاند.
به گزارش رویترز، شمار پناهجویان ورودی به فنلاند در روز دوشنبه ۶ آذر، سه نفر اعلام شده و در روز سه شنبه ۷ آذر هم هیچ ورودی از مرز روسیه به این کشور گزارش نشده است.
بنا بر اعلام دولت فنلاند، آخرین ایستگاه مرزی فنلاند، رایا-یوسِپی، که همچنان باز مانده پس از چهارشنبه ۸ آذر، به مدت دو هفته تا ۲۲ آذر تعطیل خواهد شد.
یکی از نهادهای ضدتبعیض در فنلاند هفته گذشته بازگذاشتن گذرگاه مرزی دورافتاد رایا- یوسِپی را موجب به خطرافتادن حق پناهجویی دانسته و دراینباره ابراز نگرانی کرد.
دولت فنلاند اعلام کرده که مسافران ورودی از مرزهای دریایی و هوایی این کشور همچنان میتوانند درخواست پناهندگی خود را ارائه دهند.