پابلو پیکاسو ۵۰ سال پیش در چنین ماهی درگذشت. به این مناسبت نزدیک به ۵۰ نمایشگاه با مضمون پیکاسو در آمریکا و اروپا برگزار می شود و ابعاد گستردهای از هنر و شخصیت یکی از برجستهترین هنرمندان قرن بیستم را به تصویر میکشد.
آمار خبرگزاری فرانسه نشان میدهد پنج اثر از این هنرمند اسپانیایی با قیمتی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار، ۱۶ اثر او بیش از ۵۰ میلیون دلار و ۳۹ اثرش بیش از ۳۰ میلیون دلار فروخته شده است.
گران ترین اثر پیکاسو به ارزش ۱۷۹ میلیون دلار، به نام «زنان الجزایر (نسخه او)» در سال ۱۹۵۵، در ماه مه سال ۲۰۱۵، به فروش رسید.
دادههای «آرت پرتیس» نشان میدهد فروش تابلوهای پیکاسو در ۱۰ سال گذشته، ۴.۷ میلیارد دلار پول به همراه آورده است.
در بازده زمانی مشابه، آثار اندی وارهول ۳.۴ میلیارد دلار و نقاشیهای کلود مونه، ۲.۶ میلیارد دلار فروخته شدند.
در بیست سال گذشته، دو نقاشی دیگر از پیکاسو رکورد بالاترین حراج را در دست گرفتند؛ تابلوی «پسری با پیپ» که ۱۰۴.۲ میلیون دلار فروخته شد و «برهنه در مقابل مجسمهساز» که به قیمت ۱۰۷.۵ میلیون دلار به فروش رفت.
سالانه بیش از ۳ هزار قطعه هنری با نام پیکاسو فروخته میشوند و این آثار شامل مجسمه، طراحی، سرامیک، حکاکی، سنگ نگاره، کتاب مصور و لباس باله نیز میشود.
هر چند در نبوغ هنری پیکاسو تردیدی نیست، بسیاری شخصیت او را «زنستیز» توصیف میکنند. در عین حال بسیاری معتقدند نباید یک شخصیت برجسته تاریخی را بر اساس ارزشهای معاصر قضاوت کرد.
ریما عبدالملک، وزیر فرهنگ فرانسه گفته است: «برای سوق دادن نسل جوان به هنر پیکاسو، باید فضای درک آثار و زندگی او و تبادل نظر آزاد در این رابطه را فراهم کرد»
پیکاسو در سال ۱۸۸۱ در اسپانیا به دنیا آمد و در سال ۱۹۷۳ در فرانسه از دنیا رفت.