با نزدیک شدن به ۲۵ بهمن، برخی از نهادها و گروههای سیاسی مخالف دولت ایران، با صدور بیانیه هایی خواستار حضور مردم در راهپیمایی روز سه شنبه شده اند.
۲۵ بهمن سالگرد آغاز زندان خانگی رهبران مخالف دولت است که حامیان آنها اعلام کرده اند برای اعتراض به وضع موجود، در تهران و شهرستانها به خیابان خواهند آمد.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در بیانیه ای که امروز صادر کرد، از دعوت به راهپیمایی روز ۲۵ بهمن توسط شورای هماهنگی راه سبز امید برای «اعتراض به حبس و حصر کروبی و موسوی و خانم رهنورد و دیگر زندانیان سیاسی»، «وضعیت اسف بار اقتصادی»، «استبداد حاکم» و «مخالفت با تشدید تحریم های اقتصادی» و «خطر جنگ» اعلام کرد و تاکید کرد«انتظار می رود حضور سبز مردم در خیابان ها بتواند پیام آور اصلاحاتی برای عبور کشورمان از وضعیت بحرانی کنونی در عرصه داخلی و خارجی باشد.»
همزمان با صدور این بیانیه ، اتحاد جمهوریخواهان ایران و سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) دو گروه سیاسی خارج از ایران هم اعلام کرده اند از برگزاری راهپیمایی سکوت در ٢٥ بهمن استقبال می کنند.
عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی در تهران هم بتازگی به خانواده اش گفته است ، «این راهپیمایی می تواند پیام مردم به حکومت برای پایان دیکتاتوری باشد. »
بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب و دیگر احزاب و گروهها، بعد از فراخوان شورای هماهنگی راه سبز امید صادر شده است. هفته پیش این شورا که به میرحسین موسوی نزدیک است، از مردم دعوت کرد برای تغییر وضع موجود، روز سه شنبه به خیابان بیایند.
یکسال پیش موسوی و کروبی به همراه همسران شان ، بدون اینکه محاکمه شوند، در خانه های شان زندانی شدند. برخورد با آنها ادامه محدودیت هایی بود که جمهوری اسلامی بعد از انتخابات جنجالی سال ۸۸ برای مخالفان خود تدارک دید.
دیروز سالگرد انقلاب اسلامی ایران بود و حکومت با استفاده از امکانات فراوانی که داشت حامیان خود را به خیابان آورد. با اینکه رسانه های جمهوری اسلامی از راهپیمایی میلیونی خبر داده اما شبکه های خبری بین المللی از «دهها هزار نفر» و حدود سی هزار نفر در تهران خبر داده اند.
برعکس این راهپیمایی های دولتی، معترضان هرگز از حمایتی برخوردار نبوده اند و حتی حضور آنها با سرکوب و خشونت ماموران مواجه شده است.
با اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی، تاکید دارد برگزاری راهپیمایی بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است، اما مقام های حکومت ایران در دو سال گذشته هرگز اجازه راهپیمایی معترضان را نداده اند.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی قبلا گفتند که چون حکومت از کثرت معترضان هراس دارد و به همین دلیل به آنها اجازه راهپیمایی نمی دهد. ۲۵ خرداد ۸۸ از جمله راهپیمایی های معترضان بود که برخی مردم حاضر در آن را تا سه میلیون نفر تخمین زده اند.
عفو بین الملل دیروز در بیانیه ای از مسوولان جمهوری اسلامی ایران خواست حق اعتراض مسالمت آمیز مردم ایران را برای برگزاری یک راهپیمایی در ۲۵ بهمن، به رسمیت بشناسد. هنوز مقامات جمهوری اسلامی به فراخوان راهپیمایی ۲۵ بهمن واکنشی نشان نداده اند.