لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۱

اف‌بی‌آی هشدار داد؛ چین به دنبال سرقت فناوری «هوش مصنوعی آمریکا»


یک ربات تسلا در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگهای، چین در ۶ ژوئیه ۲۰۲۳ نمایش داده می‌شود.
یک ربات تسلا در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگهای، چین در ۶ ژوئیه ۲۰۲۳ نمایش داده می‌شود.

پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، درباره سرقت «فناوری هوش مصنوعی آمریکا» توسط چین برای تقویت آرمان‌های هوش مصنوعی خود و انجام «عملیات نفوذ خارجی» هشدار داد.

به گزارش صدای آمریکا، پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی بر این باور است که «چین، همراه با دیگر دشمنان» کسب‌وکارها، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دولتی آمریکا را هدف قرار داده است تا به تحقیقات و محصولات پیشرفته هوش مصنوعی دسترسی پیدا کند.

بر اساس این گزارش، چین یک «برنامه ملی» برای پیشی‌گرفتن از ایالات متحده به عنوان قدرت برتر هوش مصنوعی در جهان تا سال ۲۰۳۰ دارد و اف‌بی‌آی ادعا می‌کند که بخش قابل توجهی از پیشرفت چینی‌ها بر اساس فناوری دزدیده شده یا به دست آمده از ایالات متحده است.

همزمان کریستوفر رای، رئیس اف‌بی‌آی، نگرانی‌هایی را درباره استفاده چین از هوش مصنوعی برای هک اطلاعات مطرح کرد و بر لزوم نظارت بر تهدیدات احتمالی در جریان رویدادهای بزرگی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۴۲ تاکید کرد.

در حالی که هوش مصنوعی دارای مزایای بسیاری است، مجرمان سایبری نیز به طور فعال از آن برای اهداف مخرب ـ از جمله تله‌گذاری ایمیلی و استقرار مدل‌های هوش مصنوعی برای طرح‌های مجرمانه ـ سوء استفاده می‌کنند.

رویترز نیز در گزارشی نوشت که چین با وجود این که می‌خواهد پیش‌‌قراول هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۰ باشد ولی برای رسیدن به این برتری، با مشکلات بسیاری روبرو است.

گزارش رویترز حاکی از آن است که چین قوانین آسانی را در مورد این فناوری رونمایی کرده اما «زیست‌بوم آنلاین بسته» این کشور، «کنترل پکن بر محتوای اینترنتی» و «محدود کردن صادرات نیمه رسانه‌های ایالات متحده به چین»، مانع ابر‌قدرت شدن چین در هوش مصنوعی خواهد شد.

در شرایطی که پلیس فدرال آمریکا در حال بررسی وب‌سایت‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی است که دارای بدافزار هستند، اف‌بی‌آی پیش‌بینی می‌کند که هوش مصنوعی به «عوامل تهدید» قدرت می‌دهد تا به سرعت قابلیت‌های قوی‌تر و پیچیده‌تری را گسترش دهند.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، تحلیل‌گران می‌گویند چین نظارت وابسته به هوش مصنوعی خود را با استفاده از داده‌های وسیع، یادگیری ماشینی، تشخیص چهره، و هوش مصنوعی بهبود بخشیده است تا «به مغز و فکر مردمش نفوذ کند» و چیزی را می‌سازد که بسیاری آن را «دیکتاتوری دیجیتال» بسیار ظالمانه می‌نامند.

XS
SM
MD
LG