همزمان با موج اعتراض به اعدامها توسط جمهوری اسلامی و اعتصاب غذای دهها زندانی سیاسی و عقیدتی برای توقف اعدام در ایران، یک نهاد حقوق بشری از اعدام دستکم سه زندانی در شیراز خبر داد.
بنا بر گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز پنجشنبه پنجم بهمن، مقامات جمهوری اسلامی دستکم سه زندانی را در ارتباط با جرائم مرتبط با قتل و مواد مخدر در زندانهای عادلآباد و پیربنو در شیراز اعدام کردند.
در گزارش هرانا، هویت دو تن از این سه زندانی که در سحرگاه چهارشنبه چهارم بهمن اعدام شدند، «فاضل شفیعی ۴۰ ساله» و «مرتضی ندیمی ۳۵ ساله» اعلام شده است.
بر اساس این گزارش، فاضل شفیعی «از چهار سال پیش» و مرتضی ندیمی «از دو سال پیش» بابت «اتهامات مرتبط با مواد مخدر» بازداشت شده بودند و قوه قضاییه آنها را به اعدام محکوم کرده بود. این دو زندانی محبوس در «بند ۱۱ زندان عادلآباد شیراز» در روزهای گذشته برای اجرای حکم به سلول انفرادی در این زندان منتقل شده بودند.
نام زندانی سوم که در زندان پیربنو شیراز اعدام شده، هنوز مشخص نیست، اما بر اساس گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، «او از پنج سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.»
این سه زندانی در آستانه سفر ندا النشیف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به ایران، اعدام شدهاند.
شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، از ندا النشیف معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، با تأکید بر افزایش اعدامها توسط جمهوری اسلامی، از او خواسته تا سفرش را به ایران لغو کند.
ندا النشیف قرار است سوم فوریه، ۱۴ بهمن، برای بررسی دو موضوع حقوق بشری در زمینه «اعدام» و «حقوق زنان» به ایران سفر کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد آبان امسال در گزارشی اعلام کرد جمهوری اسلامی «با سرعتی نگرانکننده» اعدام میکند و میزان اعدامها در هفت ماهه نخست سال جاری نسبت به دوره زمانی مشابه در سال گذشته افزایشی ۳۰ درصدی داشته است.
دبیرکل سازمان ملل متحد همان زمان از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا همه اعدامها را فورا متوقف کند، مجازات اعدام را لغو کند و همه افرادی را که بهطور خودسرانه بازداشت کردهاند آزاد کند. اما روند اعدامها توسط جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.
در این حال، ۶۱ زندانی سیاسی و عقیدتی در بند زنان زندان اوین در اعتراض به موج اعدامها و برای توقف آن امروز پنجشنبه اعتصاب غذای عمومی کردهاند، اقدامی که با اعلام همبستگی شمار قابل توجهی از فعالان سیاسی و مدنی در ایران و خارج از کشور مواجه شده است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا، گفته است که هیچ یک از ابعاد نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران دموکراتیک یا شفاف نیست و این شامل بخش مدیریت، قضایی و انتخاباتی میشود.
به گفته ودانت پاتل، جهان مدتی است به این واقعیت واقف است.