لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۴

اختصاصی؛ سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی: مردم ایران به «نقطه جوش» نزدیک می‌شوند


سم براون‌بک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی
سم براون‌بک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی

سم براون‌بک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی ، چهارشنبه ۱۱ بهمن به صدای آمریکا گفت که مردم در ایران با وجود پولی که حکومت ایران «صرف حماس و حزب‌الله و حوثی‌ها می‌کند» و هیچ کاری برای آنان انجام نمی‌دهد، به « نقطه جوش» نزدیک می‌شوند.

براون‌بک که در اجلاس سران «آزادی‌های مذهبی» واقع در واشنگتن، به‌سر می‌برد، وضعیت آزادی‌های مذهب در ایران را «بد و اسفبار» توصیف کرد و افزود که جوامع بهایی، مسیحی و سنی و «تقریبا هر‌کسی که در آن جریان اصلی ملاهای حاکم نیست، مورد تعقیب و آزار قرار می‌گیرد».

سفیر ایالات متحده، یکی از چالش‌های مهم اجلاس سران آزادی‌های مذهبی که با شرکت شماری از مقام‌های عالی‌رتبه از کشورهای جهان در جریان است را مساله «نسل‌کشی مذهبی» دانست.

وی هشدار داد که «در میان ۱۰ مورد نسل‌کشی، ۹ تای آن روی اقلیت‌های دینی است» و افزود که برای توقف نسل‌کشی در دنیا باید «هرگونه تعقیب و آزار به‌دلیل باور دینی را پایان دهید».

براون‌بک در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «۸۰ درصد مردم جهان، نوعی باور دینی دارند و ۸۰ درصد مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که محدودیت‌های سخت دینی وجود دارد». و گفت برای تحقق آزادی‌های مذهبی و تضمین صلح «باید همه این محدودیت‌ها را کنار گذاشت».

وی اهمیت دیگر آزادی‌های مذهبی که در این کنفرانس بحث می‌شود را رونق اقتصادی دانست و گفت: « ما جهانی متنوع داریم و مردم باید بتوانند دین و باور خود را داشته باشند تا مردم خود را پیدا کرده و بشناسند و باید فضا را برای آن‌ها باز کنید».

براون‌بک با اشاره به‌ اینکه حل موضوعات بحرانی از جمله تضمین امنیت، در گرو پرستش آزاد و توقف «تعقیب و آزار به دلیل باور دینی» است، افزود: «باید مردم بتوانند در حوزه پرستش و عقیده خود، امنیت داشته باشند».

این سیاستمدار متخصص در حوزه آزادی‌های مذهبی، با برشمردن بحران‌هایی نظیر نسل‌کشی، تامین امنیت و صلح و رونق اقتصادی، ابراز کرد که «مردم بالاخره به این‌جا رسیده‌اند که همه این قطعات به‌همین مسیر [ آزادی‌های مذهبی] منتهی می‌شود».

وی در ادامه تاکید کرد که این موضوعات بنیادین را باید «درست پایه بگذاریم» و خاطرنشان کرد که «هنوز و برای مدت طولانی است که آن را درست انجام نداده‌ایم».

سفیر ایالات متحده با اظهار امیدواری از موفقیت این اجلاس سران؛ و شکل‌گیری یک جنبش جهانی برای آزادی‌های مذهبی که «این اجلاس ترویج کننده آن است»، افزود که حرکت اصلی در حال شکل‌گیری است و «همه ما حرکتی پیشرو را شاهد هستیم».

XS
SM
MD
LG