انتظار میرود رهبران اروپایی روز یکشنبه در قاهره، از بسته کمک مالی چند میلیارد یورویی و برنامهای برای بهبود روابط با این کشور رونمایی کنند. این اقدام بخشی از تلاشهای اروپا برای متوقف کردن جریان مهاجران از طریق دریای مدیترانه است که با انتقاد گروههای حقوق بشری مواجه شده است.
این توافقنامه شامل تقویت همکاری در زمینههایی مانند انرژیهای تجدیدپذیر، تجارت و امنیت خواهد بود. همچنین در این توافق، کمکهای بلاعوض، وامها و سایر منابع مالی در طول سه سال آینده برای حمایت از اقتصاد متزلزل مصر ارائه خواهد شد.
دولتهای اروپایی مدتهاست که نگران خطر بیثباتی در مصر هستند. این کشور با ۱۰۶ میلیون نفر جمعیت، برای تامین ارز خارجی با مشکل مواجه بوده و ناملایمات اقتصادی در سالهای اخیر تعداد فزایندهای از مردم را به مهاجرت واداشته است.
در حال حاضر، تورم مصر به بالاترین حد خود نزدیک شده و بسیاری از مردم برای گذران زندگی با مشکل روبرو هستند. با این حال، طی ماه گذشته، با افزایش سرمایهگذاری امارات، گسترش برنامه وام صندوق بینالمللی پول و کاهش شدید ارزش پول ملی، فشار مالی بر دولت تا حدی کاهش یافته است.
دیپلماتها میگویند اهمیت استراتژیک مصر با درگیری در سودان و جنگ در غزه افزایش یافته است. مصر مجرای اصلی ارسال کمکهای بشردوستانه بینالمللی به غزه بوده و همراه با قطر و ایالات متحده در تلاش برای میانجیگری برای برقراری آتشبس بین اسرائیل و حماس است.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز یکشنبه هیئتی را به قاهره رهبری خواهد کرد. نخست وزیران ایتالیا و یونان و رئیس جمهور قبرس نیز در این سفر حضور خواهند داشت.
وزیر دارایی مصر گفته است که دولت این کشور پس از توافق با صندوق بینالمللی پول برای افزایش وام و برنامه اصلاحات اقتصادی، در مجموع 20 میلیارد دلار کمک چندجانبه دریافت خواهد کرد.