اتحادیه اروپا روز یکشنبه از آخرین دور نشست سران ارمنستان و آذربایجان به عنوان گامی مثبت برای دستیابی به صلح پایدار بین دو کشور همسایه، که در ۳۰ سال گذشته دو بار جنگ تمام عیار را پشت سر گذاشتهاند، استقبال کرد.
به گزارش رویترز، در حالی که اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگوی نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، و الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان، را مثبت ارزیابی میکند ولی هیچ یک از طرفین پس از این دیدار در مورد نتایج به دست آمده اظهار نظر نکردهاند.
پیشتر نیز وزیران امور خارجه دو کشور در ماه گذشته در آمریکا دیدار کردند و از سویی دیگر روسیه که میانجی آتشبس برای توقف جنگ ۲۰۲۰ بود نیز در فرایند حفظ صلح فعال بوده است.
همچنین چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا، خبر داده بود که رهبران در موضوعاتی از جمله بازگشت زندانیان، تعیین مرزها و دسترسی از طریق خاک یکدیگر برای رسیدن به مناطق دوردست قفقاز پیشرفت کردهاند.
او افزود که گفتوگوها در مورد نقطه کانونی درگیری - یعنی قره باغ کوهستانی که در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت شناخته شده ولی بافت ارمنینشین دارد - ادامه خواهد یافت.
پیشتر نیز ارمنستان و جمهوری آذربایجان از زمان فروپاشی شوروی و کسب استقلال در سال ١٩٩١، در دو جنگ عمده بر سر ناگورنو- قرهباغ، یا قرهباغ کوهستانی، رودرروی هم ایستادهاند.
با وجود سالها کوشش برای میانجیگری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، این دو کشور هنوز برای حل وفصل مسائل حلنشده، مانند تعیین مرزها و بازگرداندن زندانیان، به یک توافق صلح نرسیدهاند.