لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۶

وزیران اتحادیه اروپا کاهش تحریم‌های سوریه را ۸ بهمن بررسی می‌کنند


فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از نشست ریاض - ۲۳ دی ۱۴۰۳
فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از نشست ریاض - ۲۳ دی ۱۴۰۳

وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا اواخر ماه جاری میلادی، ژانویه، دیدار خواهند کرد تا کاهش تحریم‌های اعمال‌شده علیه سوریه را بررسی کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کایا کالاس، روز یکشنبه گفت این اقدام منوط به اجرای انتقال سیاسی «فراگیر» قدرت از سوی حاکمان جدید سوریه پس از سرنگونی بشار اسد در ماه گذشته میلادی خواهد بود.

کشورهای غربی از حاکمان جدید اسلام‌گرای سوریه خواسته‌اند دولت آینده یک دولت فراگیر و دربرگیرنده طیف‌های مختلف سوریه باشد.

اظهارات کالاس در نشستی با حضور دیپلمات‌های ارشد اروپایی و خاورمیانه‌ای در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، بیان شد. موضوع این نشست بررسی آینده سوریه بود.

عربستان سعودی خواستار لغو تحریم‌ها شده است.

تداوم تحریم‌ها ممکن است روند بهبود وضعیت سوریه را، پس از نزدیک به ۱۴ سال جنگ داخلی که جان حدود ۵۰۰ هزار نفر را گرفته و نیمی از جمعیت پیش از جنگ این کشور را که ۲۳ میلیون نفر بود آواره کرده است، تهدید کند.

کشورهای اروپایی و ایالات متحده بر سر ریشه‌های اسلام‌گرایانه شورشیانی که اسد را از قدرت برکنار کردند و اکنون دولت موقت را هدایت می‌کنند، محتاط عمل کرده‌اند.

شورشیان سابق وعده داده‌اند که یک نشست ملی گفت‌وگو با حضور گروه‌های مختلف سراسر سوریه برگزار کنند تا درباره نقشه راه سیاسی جدیدی که منجر به تدوین قانون اساسی تازه و برگزاری انتخابات شود، توافق کنند.

کالاس اعلام کرد که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشستی که ۸ بهمن (۲۷ ژانویه) سال جاری در بروکسل برگزار می‌شود، موضوع کاهش تحریم‌های سوریه را بررسی می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران که در دوران حکومت بشار اسد حضور پررنگ از جمله حضور نظامی در سوریه داشت، پس از فرار اسد به روسیه، سفارتخانه‌اش را نیز در دمشق تخلیه کرد.

در همین حال بر اساس یک گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست، دولت جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده تصمیم گرفته است که حاکمان جدید اسلام‌گرای سوریه را تا پایان دوره ریاست‌جمهوری او همچنان در فهرست تروریستی حفظ کند.

طبق این گزارش که ۱۹ دی منتشر شد، این موضوع را سه مقام آگاه آمریکایی تأیید کرده‌اند و چنین تصمیمی باعث می‌شود تصمیم‌گیری مهم درباره هیئت تحریر الشام و رهبر آن، احمد الشرع (جولانی)، به دولت آینده به ریاست جمهوری دونالد ترامپ واگذار شود.

وضعیت تروریستی شناخته شدن هیئت تحریر الشام از سوی دولت آمریکا مانع مهمی در مسیر بهبود اقتصادی سوریه محسوب می‌شود.

واشنگتن‌‌پست از قول یکی از مقامات ارشد آمریکایی نوشت: «عملکردها مهم‌تر از گفته‌ها هستند» و نگرانی‌های واشنگتن درباره حضور جنگجویان خارجی و سایر جهادگرایان در مناصب وزارت دفاع سوریه را یادآور شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، منتقدان سرسخت اسلام‌گرایی افراطی را برای سمت‌های ارشد کاخ سفید منصوب کرده است، از جمله سباستین گورکا که به‌عنوان مدیر ارشد ضدتروریسم و مایکل والتز به‌عنوان مشاور امنیت ملی معرفی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG