یک سخنگوی اتحادیه اروپا میگوید که این اتحادیه روز پنجشنبه در بروکسل با ایران درباره از سرگیری مذاکرات درباره توافق هستهای «مذاکرهای نخواهد داشت.»
با وجود این که وزارت خارجه ایران گفته است روز پنجشنبه مذاکراتی در پایتخت بلژیک انجام می شود، نبیلا ماسرالی، سخنگوی اتحادیه اروپا، به خبرگزاری فرانسه گفت: «روز پنجشنبه نشستی برگزار نمیشود.»
به گزارش رویترز، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز که روز دوشنبه نسبت به گفتوگوی دیپلماتهای این اتحادیه و ایران در بروکسل ابراز امیدواری کرده بود، شامگاه دوشنبه گفت که هیچ برنامهای برای این دیدار در کار نیست و قطعا دیداری در روز پنجشنبه آینده برگزار نخواهد شد.
روز دوشنبه، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، مذاکرات انجامشده میان انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا، و علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران، در تهران را سازنده دانست و گفت طی یک توافق دوسویه، گفتوگو در روزهای آینده در بروکسل «درباره موانع و چالشهای به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین» ادامه خواهد یافت.
پیشتر، جوزپ بورل گفته بود فکر نمیکند گفتوگوهای باقری و مورا در بروکسل واقعا ضروری باشد، اما «چون نمیتوانیم شاهد ناکامی مذاکرات باشیم، با آن کنار میآییم.»
روز یکشنبه یک مقام ارشد اتحادیه اروپا که خواسته نامش فاش نشود به نشریه پولیتیکو گفته بود پیشنهاد ایران که دو طرف یک بار موارد مکتوب شده در پایان شش دور مذاکره را مرور کنند فکر بدی نیست تا به این ترتیب سؤالات دولت جدید ایران برطرف شود.
روز دوشنبه سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت تهران میخواهد در مورد آن چه در تابستان مانع رسیدن به توافق شد، گفتوگو کند. اما یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر به پولیتیکو گفته است که برگزاری جلسهای در بروکسل نمیتواند جای مذاکرات وین را بگیرد.
این دیپلمات گفته است، حس میکند شاید این تاکتیکی از سوی ایران باشد تا اذهان را از مذاکرات اصلی منحرف کند.
همزمان، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به امارات، قطر، و عربستان سعودی سفر کرده است تا نظر این کشورها را در خصوص مذاکرات با ایران بداند.
ایران و آمریکا تا پیش از توقف مذاکرات در خرداد ماه، شش دور مذاکره غیرمستقیم با هماهنگی اتحادیه اروپا و حضور دیگر اعضای برجام برای بازگشت دو طرف به پیروی کامل از این توافق داشتهاند، اما تاریخ دور هفتم مشخص نیست.
دولت ابراهیم رئیسی گفته است در حال بررسی مذاکرات دولت قبل است و پس از پایان بررسیها به وین بازمیگردد. آمریکا در مقابل میگوید اگر دیر شود، بازگشت به پیروی از برجام شاید دیگر آن منافعی که دربر داشت را نداشته باشد.