لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۰

دیوان دادگستری اروپا: کارفرمایان می‌توانند حجاب را در محل کار ممنوع کنند


دیوان دادگستری اروپا روز سه شنبه در حکمی اعلام کرد که شرکت‌ها و کارفرمایان در کشورهای اتحادیه اروپا از این حق برخوردار هستند که کارکنان خود را از پوشیدن حجاب منع کنند؛ حکمی که انتقادهای برخی گروه‌های فعال را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس حکم این عالی ترین مرجع قضایی اروپا می‌توان کارکنان شاغل در کشورهای عضو اتحادیه اروپا را از استفاده از هرگونه پوششی که نماد آشکار سیاسی یا فلسفی یا مذهبی باشد – مانند حجاب اسلامی –منع کرد.

در این حکم آمده است که دستور کارفرما برای منع کارکنان از استفاده از این پوشش‌ها نباید موردی یا بر اساس درخواست مشتریان شرکت صادر شود؛ ضمن آن که اگر در مقررات داخلی شرکت «پوشش خنثی» الزامی باشد، منع پوشیدن حجاب نمی‌تواند تبعیض‌آمیز باشد.

این نخستین حکم دیوان دادگستری اروپا در مورد این موضوع بحث‌برانگیز است که به دنبال بررسی پرونده یک شرکت بلژیکی – که آن گروه از کارکنان خود را که مستقیما با مشتریان در ارتباط هستند را از پوشیدن نمادهای آشکار مذهبی یا سیاسی منع کرده بود – صادر شده است.

پرونده زمانی تشکیل شد که یکی از کارکنان یک شرکت امنیتی در بلژیک به دلیل پوشیدن روسری اخراج شد و به دنبال شکایت او پرونده در دستگاه قضایی بلژیک مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت دیوان عالی آن کشور، آن را به دیوان دادگستری اروپا ارجاع داد.

این حکم با واکنش‌های برخی فعالان و گروه‌های مختلف روبرو شد. به گزارش رویترز، امل یوسف رئیس شبکه اروپایی ضد نژادپرستی گفت حکم امروز دیوان «بطور مؤثری همه زنان مسلمان را از پوشیدن روسری در محل کار خود منع می‌کند.»

تشکل جوانان و دانشجویان مسلمان اروپا نیز در بیانیه‌ای با بیان این که زنان مسلمان برای تحصیل، یا یافتن شغل و حفظ کار خود با چالش هایی روبرو هستند، گفت حکم امروز دیوان دادگستری اروپا موضوع را بدتر می کند و به مشکلات آنها اضافه می‌کند.

به نوشته رویترز، این حکم زمانی صادر می‌شود که برخی کشورهای اروپایی – مانند فرانسه و هلند – آماده برگزاری انتخابات می‌شوند و مهاجران مسلمان یکی از موضوعات مهم در رقابت های انتخاباتی در آن کشورها بوده است.

فرانسوا فیون، نامزد محافظه کار انتخابات آتی ریاست جمهوری فرانسه، از حکم امروز دیوان دادگستری اروپا استقبال کرد و آن را «تسکینی بزرگ» خواند که به برقراری «آرامش اجتماعی» کمک می‌کند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG