وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است روز دوشنبه گامهای بعدی را در پاسخ به بحران خاورمیانه، از جمله «سرکوب مالی حماس» و «ممنوعیت سفر برای شهرکنشینان اسرائیلی» که مسئول خشونت در کرانه باختری بودند، بررسی کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو این بلوک اروپایی در نشست خود در بروکسل، همچنین در جریان سخنان دیمیترو کولبا، همتای اوکراینی خود قرار خواهند گرفت تا در مورد کمکهای امنیتی آینده به کییف گفتوگو کنند.
همزمان و در حالی که مقامات اتحادیه اروپا اصرار دارند کمک به اوکراین برای دفع تهاجم روسیه همچنان اولویت اصلی است، اما جنگ بین اسرائیل و گروه شبهنظامی فلسطینی حماس، این اتحادیه را مجبور کرده تا دوباره بر خاورمیانه تمرکز کند.
در شرایطی که این جنگ اختلافات طولانیمدت و عمیق را درباره مناقشه گسترده و دیرینه اسرائیلیـفلسطینی در میان کشورهای اروپایی آشکار کرده است، اما وزیران خارجه اتحادیه اروپا تلاش خواهند کرد «زمینه های مشترکی» را پیدا کنند.
به نوشته رویترز، آنها این زمینههای مشترک را ـ که در گزارش سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا آمده است ـ بررسی میکنند تا طیف گستردهای از «گامهای بعدی» اتحادیه اروپا را در این زمینه مشخص کنند.
حماس قبلا توسط اتحادیه اروپا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گرفته است، به این معنی که هر گونه سرمایه یا دارایی که در اتحادیه اروپا دارد، باید مسدود شود.
اتحادیه اروپا پیشتر در روز جمعه اعلام کرد که محمد ضیف فرمانده شاخه نظامی حماس و مروان عیسی معاون او را به فهرست تروریستهای تحت تحریم این اتحادیه اضافه کرده است.
از سوی دیگر مقامات ارشد اتحادیه اروپا مانند جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی، نیز نسبت به افزایش خشونت توسط شهرکنشینان اسرائیلی علیه فلسطینیها در کرانه باختری، ابراز نگرانی کردهاند.
دیپلماتها میگویند دستیابی به اجماع لازم برای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شهرکنشینان اسرائیلی دشوار است، زیرا کشورهایی مانند اتریش، جمهوری چک و مجارستان متحدان سرسخت اسرائیل هستند.
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده و دیگر مقامات ارشد آمریکایی بارها گفتهاند که اسرائیل باید برای توقف خشونت شهرکنشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در کرانه باختری، اقدام کند.