لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۹

نگرانی اروپا از ورود موج جدید مهاجران در نتیجه جنگ اسرائیل و حماس


فلسطینی‌هایی که خانه‌های خود را ترک کرده‌اند برای دریافت غذای خیریه در رفح جمع شده‌اند.
فلسطینی‌هایی که خانه‌های خود را ترک کرده‌اند برای دریافت غذای خیریه در رفح جمع شده‌اند.

وزیر مهاجرت یونان می‌گوید اتحادیه اروپا با خطر هجوم ناگهانی مهاجران فراری از جنگ اسرائیل و حماس رو‌به‌رو است، و کشورهای عضو این اتحادیه باید با هوشیاری و همبستگی بیشتری به این معضل بپردازند.

دیمیتریس کایریدیس، وزیر مهاجرت یونان، روز دوشنبه اول آبان در مصاحبه با رویترز گفت: «هر زمانی که بی‌ثباتی در خاورمیانه گسترش می‌یابد، به ویژه اگر کشورهای پرجمعیتی مانند مصر را دربرگیرد، خطر هجوم مهاجران وجود دارد.»

کایریدیس گفت: «ما در اتحادیه اروپا باید هوشیار و یکپارچه باشیم، از مرزهایمان بهتر حفاظت کنیم، با شبکه‌های جنایتکار قاچاقچیان مبارزه کنیم، و کسانی را که پناهندگی نمی‌گیرند، به کشورشان مسترد کنیم.»

در جریان بحران مهاجرت به اروپا در سال ۱۳۹۴ هجوم بیش از یک میلیون نفر – عمدتاً پناهجویان سوری – که از ترکیه وارد مرزهای یونان شده بودند، به شبکه‌های امنیتی و رفاهی آن کشور فشار زیادی وارد آورد و دولت‌های اتحادیه اروپا را برای سر و سامان دادن به وضعیت پناهجویان به تلاش گسترده‌ای واداشت.

این اتحادیه پس از امضای قراردادی در مهر ماه در مورد نحوه رسیدگی به مهاجران غیرقانونی در مواقعی که تعداد مهاجران بسیار زیاد است، اکنون گام‌هایی برای اصلاح قوانین مهاجرت قبل از انتخابات سراسری سال آینده برمی‌دارد.

کایریدیس که روز دوشنبه برای گفتگو با همتای ترک خود در مورد راه‌های کاهش ورود به آنکارا به آنکارا سفر کرده بود، خواستار عقد یک «پیمان جدید» و اتخاذ یک «سازوکار بحران یکپارچه» شد.

وزیر مهاجرت یونان گفت که به دنبال حملات مرگبار در بلژیک و فرانسه، یونان «در خط مقدم» گفت‌وگوهای اتحادیه برای اخراج و استرداد افراد بیشتری از اروپا است. اشاره او به قتل دو هوادار فوتبال سوئدی در بروکسل به دست یک مرد مسلح تونسی بود که پس از رد درخواست پناهندگی‌اش به طور غیرقانونی در بلژیک اقامت داشت. این مرد در سال ۱۳۹۰ از طریق جزیره لامپدوسای ایتالیا به وارد اروپا شده بود.

کایریدیس گفت: «در حال حاضر شرایط غیرقابل قبولی در اروپا حاکم است که بر اساس آن، چه درخواست پناهجو تأیید یا رد شود، آن فرد می‌تواند در اروپا بماند. ما پول و منابع هنگفتی صرف ارزیابی این برنامه‌ها می‌کنیم ... اما در نهایت همه اینها به تمسخر گرفته می‌شود.» او خواستار یک ساز و کار مشترک اروپایی برای استرداد مهاجران شد. او گفت: «فقط اروپای متحد می‌تواند کشورهای مبدأ را با سیاست چماق و هویج وادار به بازپس گیری شهروندان خود کند. یونان یا بلژیک یا کشورهای دیگر به تنهایی نمی‌توانند این کار را انجام دهند.»

در جریان حمله روز ۱۵ مهر شبه‌نظامیان حماس، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، به اسرائیل دست‌کم ۱۴۰۰ تن، عمدتاً غیر‌نظامی، کشته شدند و بیش از ۲۰۰ غیر نظامی و نظامی اسرائیلی و اتباع خارجی به دست شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی به گروگان گرفته شدند که از وضعیت اغلب آنها اطلاعی در دست نیست.

اسرائیل در واکنش این حمله حملات هوایی گسترده‌ای را علیه مواضع حماس در غزه آغاز کرد. و همزمان به بیش از نیمی از ۲ میلیون نفر ساکن غزه هشدار داد که نواحی شمالی نوار غزه را تخلیه کنند.

هر دو گروه حماس و جهاد اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارند.

XS
SM
MD
LG