در حالی که کشورهای اروپایی هنوز از تکان ناشی از رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا بیرون نیامده اند، وزیران خارجه شش کشور بنیانگذار اتحادیه – آلمان، فرانسه، ایتالیا، بلژیک ، لوکزامبورگ و هلند – روز شنبه برای تهیه پاسخی به این تحول در برلین ملاقت کردند.
همه پرسی در بریتانیا ضربه سختی به یکپارچگی اروپا وارد آورده، اما اعضای اصلی این بلوک تاکید می کنند که آن را مهار خواهند کرد.
وزیر خارجه آلمان پس از جلسه به خبرنگاران گفت "ما باید فرصت داشته باشیم به اروپا و آینده آن بپردازیم و مذاکره در باره خروج کشور باید هر چه زودتر آغاز شود."
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت مذاکرات با بریتانیا نباید شکل عامل بازدارنده برای کشورهای دیگر را پیدا کند و افزود دلیلی نیست که لندن در روند خروج شتاب کند.
فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه از کاخ الیزه در پاریس گفت بریتانیا باید در شیوه ای منظم اتحادیه اروپا را ترک کند.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا قرار است روز سه شنبه به بروکسل برود. روز چهارشنبه، ۲۷ کشور باقیمانده در اتحادیه اروپا برای نخستین بار بدون حضور بریتانیا جلسه ای تشکیل خواهند داد.
کامرون در اعلام استعفای خود در پی همه پرسی گفت مذاکرات باید توسط جانشین او، که باید تا اکتبر انتخاب شود، صورت گیرد. با این حال، مقامات اتحادیه اروپا و سران کشورها می خواهند بی درنگ آغاز شود.
همزمان وزیر دارائی ایتالیا از اتحادیه اروپا خواست از نگرانی در مورد بانک ها فراتر برود و کار بیشتری انجام دهد.
به گزارش اسوشیتد پرس، پیر کارلو پادوان روز شنبه در مصاحبه ای با روزنامه کوریره دلاسرا گفت زمانش رسیده که به آنچه قابل فکر کردن نیست، فکر کرد و افزود "نارضایی عمیق" در مورد مهاجرت، امنیت و رشد اقتصادی کند می تواند مشترکا به حرکت به سوی از هم گسیختن اتحادیه اروپا شتاب بخشد. ایتالیا از اتحادیه اروپا خواسته است برای تشویق رشد اقتصادی بیشتر کوشش کند.
پادوآن گفت امکان دارد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ، رشد کمتری را در ایتالیا موجب شود.
کشورهای دیگر در سودای ترک اتحادیه اروپا
با آن که اسکاتلند از تلاش برای برگزاری رفراندوم استقلال و ماندن در اتحادیه اروپا خبر داده، کشورهای دیگر اروپا به تصمیم اخیر بریتانیا به ترک اتحادیه اروپا به دیده خریداری می نگرند.
در اسلوواکی، که در ماه ژوئیه ریاست ادواری شش ماهه اتحادیه اروپا را در دست می گیرد، حزب دست راستی مردم روز شنبه خواهان همه پرسی در مورد عضویت کشور در اتحادیه اروپا شد.
حزب ضد مهاجرت و ضد یورو در انتخابات ماه مارس، وقتی با کسب هشت درصد رای ها برای نخستین بار وارد پارلمان شد، بسیاری را حیرت زده کرد.
به گزارش رویترز، این حزب در وبسایت خود گفت "شهروندان بریتانیا تصمیم گرفتند از دستورات بروکسل پیروی نکنند. وقت آن است که اسلواکی نیز تایتانیک در حال غرق شدن اروپا ترک کند."
بر اساس قوانین اسلواکی، برای برگزاری همه پرسی لازم است ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری آن، تقاضانامه را امضا کنند. و اگر بیش از ۵۰ درصد تمام واجدین شرایط رای بدهند، نتایج همه پرسی قانونا لازم الاجرا می شود.
در هلند نیز رهبر یک حزب ضد مهاجرت گفت او همه پرسی در مورد عضویت کشور در اتحادیه اروپا را تم اصلی کارزار خود برای احراز مقام نخست وزیری در انتخابات پارلمانی سال آینده خواهد ساخت.
در فرانسه، جبهه راست افراطی ملی فرانسه و در دانمارک حزب ضد مهاجرت مردم، متحد دولت دست راستی، نیز خواهان همه پرسی شدند.