لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۸

اتحادیه اروپا تحریم های بیشتری بر ایران اعمال می کند


از چپ: ژان اسلبورن وزیر خارجه لوکزامبورگ، لورنت فابیوس وزیر خارجه فرانسه، گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان - دوشنبه 15 اکتبر در لوکزامبورگ
از چپ: ژان اسلبورن وزیر خارجه لوکزامبورگ، لورنت فابیوس وزیر خارجه فرانسه، گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان - دوشنبه 15 اکتبر در لوکزامبورگ
کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه درباره اعمال تحریم های گسترده تر بر نظام بانکی ، بخش های صنعت و حمل و نقل ایران توافق کردند تا فشار اقتصادی بر تهران را افزایش دهند. آنان امیدوارند که این فشارها موجب شود ایران به میز مذاکره با نمایندگان جامعه جهان درباره برنامه اتمی اش بازگردد.

تحریمهای جدید بخشهای معاملات بانکی، تجارت کالا و واردات گاز را در برخواهد گرفت و اروپا برای اولین بار با تحریم ایران در مخابرات نیز موافقت کرده است.

بگفته منابع دیپلماتیک، تمام معاملات بین بانکهای ایران و اروپا به استثنای موارد بسیار اندک که شامل امور پزشکی و انساندوستانه خواهد بود متوقف خواهد شد. واردات گاز طبیعی توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ایران که البته مقدارش اندک است ممنوع می شود و ۳۰ شرکت دیگر ایرانی در فهرست سیاه اتحادیه اروپا قرار میگیرند و دارایی هایشان مسدود خواهد شد.

طبق این تصمیم، شرکت های بازرگانی اروپایی پیش از هرگونه عملیات پولی در تجارت کالای مجاز، باید از دولت متبوعشان مجوز بگیرند.
تحریم های جدید اتحادیه اروپا، تمدید ضمانت نامه های تجاری کوتاه مدت را نیز ممنوع می کند.

تصمیم اخیر وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره اعمال تحریم های بیشتر، نشان دهنده نگرانی اروپا از مقاصد اتمی ایران و همچنین تهدیدهای ایران مبنی بر حمله به تاسیسات اتمی ایران در صورت شکست تحریم هاست.

کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده است که تحریم های جدید فشارها بر تهران را بیشتر کند و جمهوری اسلامی را متقاعد به ازسرگیری «زودهنگام» مذاکرات اتمی کند.

خانم اشتون که در مذاکرات اتمی نماینده آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان است گفت: «من حقیقتا معتقدم که فرصت برای مذاکره وجود دارد. امیدوارم خیلی زود بتوانیم در مذاکرات پیشرفت کنیم.»

اقدام اخیر اتحادیه اروپا در تنگ تر کردن حلقه فشار، یکی از جدی ترین اقداماتی
است که تاکنون اروپا علیه ایران درپیش گرفته. این اقدام همچنین یک تغییر چشمگیر در سیاست اتحادیه اروپا در قبال ایران است. اتحادیه اروپا تاکنون از آمریکا در اعمال تحریم های گسترده بر صنایع ایران، از آمریکا عقب مانده بود زیرا سعی می کرد برای پرهیز از مجازات مردم بی گناه و به سختی انداختن آنان، تحریم ها را تنها بر دولت تهران متمرکز سازد.

ایران اصرار دارد که برنامه اتمی اش با اهداف صلح آمیز است و در سه دور مذاکراتی که طی چند ماه گذشته با نمایندگان ۵+۱ داشته، از مواضعش عقب نشینی نکرده و حاضر به توقف غنی سازی اورانیوم نیست مگر آن که تحریم ها لغو شوند.

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان چندان به تاثیر تحریم های بیشتر در عوض کردن رفتار ایران خوشبین نیست. او در لوکزامبورگ به روزنامه نگاران گفت: «ایران همچنان دارد با وقت بازی می کند. ما هنوز آمادگی کافی ایران برای مذاکرات را مشاهده نمی کنیم.»

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در جلسه لوکزامبورگ گفت: «این نشانه عزم ما در اتحادیه اروپا در زمینه اعمال فشار است و این فشارها را در ماههای آینده نیز شدت خواهیم بخشید مگر آنکه مذاکرات با موفقیت روبرو شود. مسلما ما همچنان برای دستیابی به موفقیت در گفتگوها آمادگی داریم.»

بگفته کارشناسان، تحریمهای مالی و نفتی اروپا و آمریکا به اقتصاد ایران لطمه زده که ملموس ترین نشانه آن سقوط شدید ارزش ریال در یک ماه گذشته و گرانی سرسام آور کالاها در ایران بوده است.
XS
SM
MD
LG