روزنامه «اعتماد» چاپ تهران در گزارشی به بررسی نتايج مطالعات جهاني در مورد خدمات سلامت قابل ارائه به گروههای سنی بالای ۶۰ سال پرداخت و نوشت که «ايران» كشور مناسبی براي سالمندان نيست.
اعتماد روز پنجشنبه ۲۶ بهمن، به نقل از آخرین گزارش موسسه «خدمات سلامت» نوشت که براساس جدول رتبهبندي خدمات سلامت به تفكيك كشورها و مناطق جهان، ایران در رتبه ۸۰ از ۹۴ کشور در مورد ارائه خدمات به سالمندان قرار دارد.
این موسسه رتبهبندی را بر مبنای ميزان پوشش مستمری بازنشستگی، نظام مراقبتهای بهداشتي، خدمات مراقبتی، حمايت اجتماعی و كمكهای مالي انجام داده است.
در این گزارش، رتبه ايران بر اساس نرخ ۷۷.۳ سال برای اميد به زندگی، شاخص ۵۲.۳ بابت مراقبتهای بهداشتی، شاخص ۴.۷ در گزارش سالانه شادی و شاخص ۵۰.۱ بابت امنيت تعیین شده است.
این گزارش کشورهای نروژ، سوئد، سوييس، آلمان و كانادا را به عنوان رتبههای برتر و بهشت سالمندان معرفی کرده است.
در رتبههای پایین تر از ایران نیز كشورهای جمهوری دومينيكن، بلاروس، اوكراين، آفريقای جنوبی، كنيا، عراق، مصر، بنگلادش، ونزوئلا و نيجريه به چشم میخورند.
اعتماد اعلام کرد شرایط ایران در گذشته نیز در این فهرست مناسب نبود، به طوری که در ارزيابي ماه ژانويه ۲۰۲۰ میلادی که توسط موسسه «آجکو» انجام شده بود، ایران در رتبه ۹۹ در بین ۱۰۵ کشور قرار داشته است.
این روزنامه افزود که براساس گزارش های دیگری که در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ میلادی منتشر شده بود، ایران جایی در بین كشورهای مورد بررسی نداشت.
مرور خبرهای منتشر شده نشان میدهد که بازنشستگان در ایران با مشکلات و معضلات بسیار زیادی دست به گریبان هستند.
ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، اجرا نشدن قانون همسانسازی، مطالبات معوق، بیتوجهی به مسائل معیشتی و پایین آمدن سطح کمی و کیفی خدمات و پوشش بیمه در کنار بازگشت به بازار کار و حتی دوشغله شدن برای تامین معاش از بزرگترین معضلات سالمندان و بازنشستگان در ایران است.
برهمین اساس است که در سال های اخیر، تجمعات اعتراضی بسیاری از سوی بازنشستگان انجام شده است.