در آستانه چهلمین روز قتل فجیع داریوش مهرجویی کارگردان شناخته شده ایرانی و همسرش وحیده محمدیفر روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی تازه از «هراس ابراز واقعیت» و «قاتلان نوجوان» این پرونده خبر داد.
روزنامه اعتماد در شماره چهارشنبه اول آذر ماه، در گزارشی مفصل از قول «یک منبع آگاه» نوشت: دو نفر از چهار نفری که به عنوان قاتلان مهرجویی و همسرش معرفی شدهاند نوجوان چهارده و پانزده ساله هستند. بنا بر این گزارش «داوود و اسکندر» در فهرست اعلامی دستگاه قضاییه به عنوان قاتلان این پرونده زیر هجده سال هستند.
با گذشت نزدیک به چهل روز از قتل فجیع داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر قوه قضاییه جمهوری اسلامی نه تنها در قانعکردن افکار عمومی جامعه و رسانهها عاجز مانده است بلکه رسانهها را متهم به «شایعه سازی» کرد و گفت برای برخی رسانهها که بدون داشتن مستندات قانونی درباره قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر گزارش منتشر کردند، پرونده تشکیل داده است.
حال با گذشت چند هفته از این جنایت روز گذشته مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه وعده داد که در نیمه اول آذر کیفرخواستی برای این پرونده صادر خواهد شد. روزنامه اعتماد در گزارشی با اشاره به گفتههای سخنگوی قوه قضاییه نوشت: «هنوز کسی جرات ندارد با قاطعیت در مورد متهمان قتل مهرجویی و همسرش که انگیزهشان را خصومت، طلب مالی و سرقت عنوان کرده بودند، صحبت کند.»
این روزنامه همچنین از قول یک «منبع آگاه» که نخواست نامش در گزارش ذکر شود نوشته است که دو نفر از متهمان پرونده «داوود و اسکندر؛ چهارده، پانزده سال بیشتر ندارند.» ادعایی که پیشتر قوه قضاییه نیز آن را عنوان کرده بود.
«اسکندر، داوود، میرویس و کریم» چهار متهمی هستند که ادعا شده است در ماجرای قتل این کارگردان و همسرش دست داشتند و انگیزهشان را خصومت، طلب مالی و سرقت عنوان کردند. سایت خبری «مشرق» که به نهادهای امنیتی نزدیک است، پیشتر «داوود را برادر کوچکتر میر ویس» معرفی کرده بود، اما شنیدههای «اعتماد» حاکی از آن است که «داوود برادری به نام میر ویس ندارد.»
پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر از همان ابتدا با نکات مبهم و متناقضی همراه بوده است. خبرگزاری «رکنا» در همان روزهای نخست قتل را به «برخی از بستگان نزدیک این خانواده» نسبت داد و سایت خبری «مشرق» در گزارشی در گفتگو با متهمان دستگیر شده آنها را به عنوان «متهمان اصلی» پرونده معرفی کرد.
روزنامه اعتماد در گزارش خود تاکید میکند که پس از بازداشت افرادی که به ادعای قوه قضاییه متهم به انجام این قتلها هستند، خبرنگار «مشرق» که یک رسانه نزدیک به نهادهای امنیتی است، تنها خبرنگاری بود که توانست با متهمان مصاحبه کند و روایتی را از ماجرا منتشر کند.
از ابتدای انتشار خبر قتل مهرجویی و همسرش تا معرفی متهمان پرونده، تناقضهای بسیاری در اخبار مشاهده شد. در دوم آبان ماه امسال مانوش منوچهری؛ وکیل دختر داریوش مهرجویی در متنی که در خبرگزاری ایسنا منتشر شد، اعلام کرد: «با توجه به اینکه تاکنون به دلیل شرایط خانواده، امکان حضور مستقیم در روند تحقیقات و اطلاع از جزییات پرونده فراهم نشده است، تقاضا دارم تا پایان رسیدگی و اتمام روند دادرسی و صدور حکم قطعی و روشن شدن تمامی ابعاد جنایت از انتشار هر گونه اخباری که مورد تایید اولیای دم یا وکلای ایشان نباشد از جمله معرفی قاتل یا قاتلان احتمالی پرهیز شود.»
مونا مهرجویی نیز در استوری اینستاگرامی خود نوشت: «تاکنون هیچ یک از شواهد و مدارک، اقاریر و آثار جنایت توسط ما بررسی نشده است. تا بررسی همه ابعاد و حضور در پرونده و روند دادرسی، قاتل از نظر ما مشخص نیست.»
به نوشته اعتماد، تلاش خبرنگاران این روزنامه برای گفتگو با افرادی که شاید از متهمان پرونده اطلاعاتی داشته باشند بی نتیجه بوده است و حتی وکلای اولیای دم نیز تمایلی به گفتوگو نداشتند و ندارند. مانوش منوچهری، وکیل مونا مهرجویی در واکنش به «اعتماد» فقط یک جمله گفته است: «هر چه بود در همان متن منتشر شده، اعلام کردم.»
آنگونه که اعتماد در گزارش خود آورده است یکی از نگهبانان شهرک زیبادشت نیز به خبرنگار این روزنامه گفته است: «نمیتوانم به شما اطلاعات بدهم. اگر میخواهید بیشتر بدانید باید با ماموران پلیس و اطلاعات تماس بگیرید.»
در پی قتل داریوش مهرجویی، کارگردان شناخته شده سینمای ایران و همسرش وحیده محمدیفر، که با ابهامات بسیاری در جزییات و انگیزهها روبهرو است، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی آن را مشابه «قتلهای زنجیرهای» دانستند. مقایسهای که با واکنشهای بسیاری میان رسانههای حکومتی روبهرو شد و ارگان مطبوعاتی دولت جمهوری اسلامی از چنین تشبیهی انتقاد کرد.