لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۲

انتقاد انجمن‌های صنفی فرهنگیان در ایران از برخوردهای امنیتی و قضایی با محمد حبیبی و اسماعیل عبدی


اسماعیل عبدی (راست) و محمد حبیبی. آرشیو
اسماعیل عبدی (راست) و محمد حبیبی. آرشیو

در پی تایید حکم اخراج اسماعیل عبدی و همچنین حکم محکومیت محمد حبیبی در دادگاه تجدیدنظر، انجمن‌های صنفی فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران با صدور بیانیه‌های جداگانه از برخوردهای امنیتی و قضایی با این دو معلم انتقاد کردند.

به گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، هفته گذشته حکم محکومیت محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، به ۶ ماه و یک روز حبس در شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب اسلامی تایید شد. این حکم که در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی مدارس دخترانه در اسفند ماه ۱۴۰۱ صادر شده بود مورد اعتراض فرهنگیان قرار گرفته است.

در همین ارتباط، کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «گویا در دستگاه قضای‌ این سرزمین جایگاه شاکی و متشاکی عوض شده و شاکیان نسبت به برخی امور، خود متهم و محکوم می‌شوند»

در این بیانیه تاکید شد که کانون صنفی معلمان تهران ضمن حمایت کامل از مواضع سخنگوی خود، اعلام می‌کند تایید حکم حبس برای محمد حبیبی، صدور حکم اخراج برای اسماعیل عبدی پس از حدود ۹ سال زندان، تداوم پرونده‌سازی‌ها برای فعالان صنفی و مدنی،‌ مانع‌تراشی برای بازگشت به کار برخی معلمانی که حکم اخراج یا انفصال‌ آنها توسط دیوان عدالت نقض شده و تمامی موارد از این دست، بیانگر تداوم تحجری است که در نهادهای قدرت رسوب کرده است.

انجمن صنفی فرهنگیان اسلام آباد غرب نیز در بیانیه‌ای نوشت: «ضمن محکوم نمودن این رویه‌ کاملا غیرقانونی، حمایت همه‌جانبه‌ خود را از تمامی معلمان دربند و اخراج شده بویژه اسماعیل عبدی اعلام و خواهان متوقف نمودن چنین روندی است.»

انجمن فرهنگیان هرسین هم در نامه‌ای به تایید حکم زندان محمد حبیبی واکنش نشان داد و نوشت: «حکم زندان این فعال صنفی متعهد و کوشا از نظر مردم به مثابه تایید، به حاشیه راندن و عدم شفاف‌سازی آن اعمال شنیع ضد بشری است»

این انجمن صنفی تاکید کرد:‌« بر تن عدالت، انصاف و عقلانیت زخم های عمیقی وارد شده، بر مداوای آن اراده‌ای نیست.»

همچنین انجمن صنفی معلمان فارس در محکومیت حکم اخراج اسماعیل عبدی نوشت: «حکم اخراج اسماعیل عبدی از دید جامعه فرهنگیان ایران مدال شجاعتی است که بر گردن این بزرگ مرد عرضه کنشگری و مطالبه گری آویخته شده است.»

به علاوه، انجمن صنفی معلمان مریوان در اعتراض به «حکم ناعادلانه» زندان محمد حبیبی نوشت: «سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، بار دیگر قربانی بی‌تدبیری نظام شده است.»

انجمن صنفی معلمان مریوان «قاطعانه از مواضع حق‌طلبانه و شجاعانه‌» محمد حبیبی حمایت کرد و افزود: صدور حکم زندان برای او و اخراج ناعادلانه‌ سمیه اخترشمار، اسماعیل عبدی و دیگر معلمان، نشان‌دهنده‌ بحران عمیق در نهادهای قدرتی است که تنها به حفظ منافع خود می‌اندیشند.

انجمن صنفی معلمان مریوان: تلاش‌های مکرر رژیم برای خاموش کردن صدای آزادی‌خواهان، تنها شکاف آن با مردم معترض را عمیق‌تر کرده است.

این بیانیه تاکید کرد که تلاش‌های مکرر رژیم برای خاموش کردن صدای آزادی‌خواهان، تنها شکاف میان آن و مردم معترض را عمیق‌تر کرده است.

کانون صنفی معلمان مازندران نیز در مورد اخراج اسماعیل عبدی نوشت: «اخراج اسماعیل عبدی و بار دیگر زخمی بر پیکر عدالت خواهی معلمان دگر اندیش این سرزمین.»

در این بیانیه آمده است: «ما معلمان کانون مازندران این عمل بزدلانه را شدیداً محکوم کرده و خواستار برگشت اسماعیل عبدی به کلاس هستیم تا آبشخوری برای رفع نیازهای این نسل تشنه به آگاهی باشد.»

براساس گزارش‌ها، حکم اسماعیل عبدی به اتهام «شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیر قانونی، تحریک به برپایی تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی و اعمال فشارهای گروهی برای تحصیل به مقاصد غیرقانونی از طریق عضویت در کانون صنفی معلمان و سرپرستی اعتراضات کشوری معلمان و... » صادر شده است.

در سالیان اخیر، برخوردهای اداری، امنیتی و قضایی با معلمان و فعالان صنفی آنان شدت گرفته است. این برخوردها با انتقاد اتحادیهها و سندیکاهای صنفی و کارگری در جهان مواجه ده است.

XS
SM
MD
LG