با گذشت دو روز از اقدام به خودکشی دو کارگر پیمانکاری شاغل در پتروشیمی «چوار» در روز پنجشنبه ۳۰ آذرماه به دلیل مشکلات ناشی از بیکاری، مسئولین این کارخانه میگویند که «صحبتی» نمیکنند.
منابع خبری در ایران از این اقدام به خودکشی خبر دادند؛ اقدامی که نشان دهنده ورود بحران معیشت به مرحله خطرناک در ایران است که به تعبیری برخی «فرار از فقر با خودکشی» است.
خبرگزاری ایلنا در مورد آخرین وضعیت این افراد صبح شنبه نوشت که شرایط آنها رو به بهبود است اما مدیر روابط عمومی پتروشیمی چوار در پاسخ به تماس ایلنا گفته است که «من فعلاً در این مورد هیچ صحبتی نمیکنم.»
مرور خبرهای کارگری بهعنوان قشری که بیشترین فشار اقتصادی را متحمل میشوند و تقریبا تمامی آنها بطور کامل در زیر خط فقر قرار دارند، نشان میدهد که کوچکترین فشار مضاعف آنها را به سمت ناامیدی، سرخوردگی و در موارد قابل توجهی «خودکشی» سوق داده است.
گزارش ایلنا از خودکشی این دو کارگر در محوطه پتروشیمی نشان میدهد که اقدام به خودکشی این کارگران باسابقه در پی اقدام شرکت پیمانکار در تعدیل نیرو بوده است. اتفاقی که کارشناسان معتقدند باعث از بین رفتن امکان تامین هزینه حداقلهای لازم برای امرار معاش شده آنها را به سمت خودکشی سوق داده است.
مرداد ماه سال جاری نیز یک رسانه و شماری از کانالهای تلگرامی متعلق به تشکلهای کارگری و صنفی در ایران خبر دادند که یک کارگر اخراجی از پالایشگاه آبادان به دلیل فقر و بیپولی خودکشی کرده است.
سازمان حقوق بشری ههنگاو نیز روز پنجم مرداد سال جاری خبر داد که حیدر محسنی، یکی از کارگران پتروشیمی چوار در استان ایلام، پس از اخراج توسط حراست این شرکت، خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داده است.
براساس اعلام رسانهها تنها در طول یک سال گذشته، شش کارگر اخراجی پتروشیمی شهرستان چوار در پی اعتراض شاغلان این مجموعه نسبت به نابرابریها و اجرا نشدن «وعده مدیران»، اقدام به خودکشی کردهاند.
مرور گزارشهای رسمی منتشر شده در رسانههای ایران در سه ماهه تابستان سال جاری حداقل هشت کارگر در مواجهه با فقر و مشکلات معیشتی دست به خودکشی زدهاند و اینها تنها مواردی است که خبرش رسانهای شده است.
دو پرستار در کرمانشاه، یک کارگر در پالایشگاه آبادان، یک کارگر ساختمانی در زاهدان، یک روزنامهنگار بیکار شده در دهدشت و یک کارگر اخراج شده از شرکت رجاء و یک کارگر اخراج شده از پتروشیمی ایلام افرادی هستند که به این طریق به زندگی خود پایان دادهاند.
خودکشیهای معیشتی در سال گذشته نیز آمار نگران کننده داشته است و برهمین اساس وبسایت «فردای اقتصاد» در گزارشی نوشته است اخبار منتشرشده درباره خودکشی کارگران در سال ۱۴۰۱ نشان میدهد از ابتدای امسال تا ۸ دی و طی ۲۸۳ روز، ۲۳ کارگر ساکن یا شاغل به دلیل فقر، معوقات و طلبهای مزدی یا تعدیل و اخراج از محل کار، خودکشی کردهاند.