لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

پایان کنفرانس مونیخ با حضور مخالفان جمهوری اسلامی؛ مسیح علینژاد: تلاش کردم «صدای انقلابی‌های واقعی» باشم


سخنرانی مسیح علی‌نژاد در کنفرانس امنیتی مونیخ (نفر دوم از راست).
سخنرانی مسیح علی‌نژاد در کنفرانس امنیتی مونیخ (نفر دوم از راست).

شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ به کار خود پایان داد و سران کشورهای حاضر آلمان را ترک کردند؛ اجلاسی جهانی که جمهوری اسلامی ایران و روسیه به آن دعوت نشده بودند.

غیبت جمهوری اسلامی در اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی بود که شماری از فعالان مدنی و مخالفان حکومت و همچنین آسیب‌دیدگان اعتراضات سال گذشته در این نشست جهانی حضور یافتند.

تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، منزوی کردن جمهوری اسلامی، و قطع روابط اقتصادی و دیپلماتیک با جمهوری اسلامی از جمله موارد مطرح شده در این کنفرانس بود.

مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر، که یکی از سخنرانان در میزگردی با میزبانی هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا برگزار شد، از نقش مبارزات مدنی زنان با جمهوری اسلامی گفت.

این فعال حقوق بشر درباره سخنانش به صدای آمریکا گفت که تلاش کرده تا «صدای انقلابی‌های واقعی» باشد، چرا که عنوان این کنفرانس «انقلابی‌ای که هدف دارد» است.

مسیح علینژاد همچنین تأکید کرد که نامه سپیده قلیان، زندانی سیاسی در اوین را برای حاضران خوانده که ضمن ابراز خوشحالی از دعوت نشدن جمهوری اسلامی به این کنفرانس، گفته بود «درخواستمان از کشورهای غربی این است که اقدام کنند و علیه جمهوری اسلامی - حکومتی که دارد اعدام می‌کند - کوتاه نیایند.»

او همچنین گفت که پیامی از خانواده مهسا امینی را در این کنفرانس خواند و از حاضران پرسید «چطور پارلمان اروپا به مهسا ژینا امینی جایزه می‌دهد اما وقتی در فرودگاه پاسپورتشان را می‌گیرند و جلویشان را می‌گیرند، پارلمان اروپا کاری نمی‌کند؟»

علاوه بر این، علینژاد اضافه کرد که پیامی نیز از «خانواده‌های ۱۳ تن از کشته‌شدگان کردستان» داشت که آن را «برای بسیاری از رهبرانی که این جا با آنها دیدار» کرده خوانده و تأکید کرده آنها می‌گویند «سپاه کارهای تروریستی می‌کند، ولی شما هنوز تردید دارید که جمهوری اسلامی را منزوی کنید.»

در حاشیه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ، هادریان قمی نماینده ایرانی‌تبار مجلس ملی فرانسه، به صدای آمریکا گفت که «در حال حاضر موضوع گفت‌وگو با دولت جمهوری اسلامی وجود ندارد»، اما با اشاره به دیداری که وزیر امور خارجه فرانسه با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران داشته، افزود، یک موضوع مهم «درخواست رسمی وزارت امور خارجه فرانسه برای آزادی چهار گروگان فرانسوی در ایران» است.

به تأکید هادریان قمی، «هیچ موضوع دیگری با دولت [جمهوری اسلامیش] ایران غیر از آزادی گروگان‌های فرانسوی،‌ مورد بحث قرار نگرفته و نخواهد گرفت» و از سوی دیگرمقامات «با خانواده‌های گروگان‌ها دیدار کردند که بدانند دولت فرانسه تا تحقق آزادی آنها، پشتشان خواهد بود.»

بیژن جیرسرایی، عضو ایرانی‌تبار حزب دموکرات آزاد پارلمان آلمان، یکی دیگر از حاضران در کنفرانس امنیتی مونیخ بود که در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفت هم سال گذشته و هم سال جاری بر قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی تأکید کرده است.

جیرسرایی سپاه پاسداران را «ستون مرکزی رژیم» جمهوری اسلامی ایران دانست و تأکید کرد: «ما باید خیلی قاطعانه و با سرعت بیشتر اقدامات لازم را انجام دهیم. من واقعا متأسفم که هنوز این انفاق صورت نگرفته. برای من هم مشخص نیست که چرا اروپا همچنان بر روی همین استراتژی پافشاری می‌کند و به نظر ما اتحادیه اروپا باید هرچه زودتر سیاستش را درباره جمهوری اسلامی تغییر بدهد.

دوزن تکال، موسس گروه «هاوار هلپ» نیز در حاشیه این اجلاس جهانی به صدای آمریکا گفت: «موضوع تجاوزهای جنسی که در زندان‌های جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتد بسیار مهم است.«

او تأکید کرد: «این یک تابو است که زندانیان شجاع درباره آن صحبت کرده‌اند و نشان می‌دهد این اتفاقات در زندان‌های جمهوری اسلامی رخ داده و این خیلی مهم است که ما این مسائل را بازتاب دهیم.»

تکال با استقبال از دعوت نشدن جمهوری اسلامی به اجلاس مونیخ و حضور فعالان مدنی مخالف حکومت در این کنفرانس جهانی، گفت «باید راه‌حلی» برای کسانی که «تنها به واسطه اظهارات و تفکراتشان در ایران در زندان هستند، پیدا کنیم» و «من شخصا تا جایی که ممکن است، سعی می‌کنم صدای جنبش زن زندگی آزادی باشم.»

کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه تا یک‌شنبه ۲۷ تا ۲۹ بهمن در آلمان برگزار شد و مسئولان این اجلاس جهانی برای دومین سال پیاپی، از دعوت مقام‌های جمهوری اسلامی و روسيه خودداری کردند و به جای آنها پذیرای شماری از فعالان مدنی مخالف حکومت شدند.

کوثر افتخاری‌راد ، از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و از مهمانان کنفرانس امنیتی مونیخ، از دولت‌های غربی و سازمان‌های حقوق بشری خواست که «انقلاب زن، زندگی، آزادی» را فدای اهداف سیاسی و اقتصادی خودشان نکنند و مردم ایران را در بغرنج‌ترین روزهای تاریخ تنها نگذارند.

XS
SM
MD
LG