لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۵

انتخابات؛ انتقاد وزیر اطلاعات از هاشمی و خاتمی


مصلحی، هاشمی رفسنجانی را آغازگر فتنه ۸۸ نامید
مصلحی، هاشمی رفسنجانی را آغازگر فتنه ۸۸ نامید
در حالی که اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی روسای جمهوری سابق ایران از نامزدی احتمالی خود در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده اند، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بدون نام بردن به آنها هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر مصلحی در همایشی در تهران گفت: «کسی که خود را پیشگوی حوادث ۸۸ عنوان می کند و می گوید «من گفتم، من بیانیه دادم»، در حقیقت پیشگویی نکرده است، ما اطلاعات دقیقی داریم که این آقا در فتنه دست داشته است.»

اشاره او به اکبر هاشمی رفسنجانی است که سال ۸۸، پیش از انتخابات در نامه ای به آیت الله خامنه ای نسبت به قدرت گرفتن محمود احمدی نژاد هشدار داده بود.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی بدون نام بردن از محمد خاتمی گفت: «شاهدیم کسی که جزء سران فتنه بوده است و انقلاب و نظام به دلیل یک سری ملاحظات مانند دو تن دیگر خیلی او را محصور نکردند و به او آزادی عمل دادند امر بر او اشتباه نشود که انقلاب یادش نرفته است که این آقا در فتنه چه نقشی ایفا می کرده است.»

اشاره او به بازداشت خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد است که حدود هشتصد روز را تا کنون در بازداشت خانگی بسر برده اند.

وزیر اطلاعات که تنها چند روز بعد از افزایش احتمال نامزدی هاشمی و خاتمی این انتقادات را بیان کرد، یاد آور شد: «طبق نظر مقام معظم رهبری همه جریان ها در انتخابات می توانند حاضر شوند اما باید زاویه خود را با مسیر امامت و ولایت روشن کنند.»

انتقاد احمدی نژاد از همزمانی دو انتخابات
محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران از همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و شوراها راضی نیست.

به گزارش ایرنا، او در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران ضمن بیان ناخشنودی خود از برگزاری این دو انتخابات، گفت: «ابتدا گفتند که هدف از این برنامه کم کردن هزینه ها است ، ولی در حال حاضر دو برابر هزینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را از ما برای برگزاری انتخابات همزمان، درخواست کرده اند.»

هرچند رییس جمهوری ایران از کاهش هزینه ها به عنوان دلیل همزمان کردن انتخابات گفته که تغییر زمان برگزاری انتخابات دلایل سیاسی دارد.

بعد از برگزاری انتخایات ریاست جمهوری سال ۸۸ و اعتراضات گسترده، حکومت جمهوری اسلامی تصمیم گرفت انتخابات شوراهای شهر که قرار بود سال ۸۹ برگزار شود را به تعویق بیاندازد. با مصوبه مجلس شورای اسلامی، انتخابات شوراها با ریاست جمهوری و انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی همزمان برگزار می شود.

احمدی نژاد همچنین از محدود بودن نقش شوراها انتقاد کرد و گفت: «کاش به این شبکه بیشتر اعتماد شده و کارهای بیشتری به آنها واگذار می شد.»


انتخاب اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات
هفت عضو معتمدین مردمی برای عضویت در هیات یازده نفره هیات اجرایی مرکزی انتخابات شناخته شدند.

به گزارش ایلنا، مرتضی بختیاری، خانم خزعلی، اسماعیل کوثری، محمد محمدیان، سیدرضا تقوی، محمدحسن رحیمیان و هم چنین محمد مهدی زاهدی به عنوان۷ نفر معتمد اصلی هیات اجرایی مرکزی انتخابات شناخته شدند.

با اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، بجای وزیر کشور، این هیات مسولیت برگزاری انتخابات را برعهده دارد.

تغییر قانون انتخابات پس از آن روی داد که محمود احمدی نژاد و آیت الله خامنه ای اختلاف پیدا کردند.

با انتخاب هفت عضو اصلی هیات اجرایی، عملا گرایش این هیات به رهبر جمهوری اسلامی بیشتر می شود. پیش از این چهار عضو دیگر این هیات شامل وزیر کشور، وزیر اطلاعات، دادستان کل کشور و یک عضو از هیات رییسه مجلس هستند که بیشتر از دولت، به رهبر نزدیک اند.

از میان ۷ عضو معتمد انتخاب شده در هیات اجرایی، برخی از آنها مانند محمدیان، تقوی و رحیمیان از جمله چهره های منصوب رهبر جمهوری اسلامی در نهادهای دیگر هستند.

اظهارات نامزدهای احتمالی:
غلامعلی حدادعادل، نامزد احتمالی ریاست جمهوری در بابل در استان مازندران گفت :«اگر مصلحت کشور در میان باشد کناره گیری می کنم.» او به همراه علی اکبر ولایتی و محمد باقر قالیباف ائتلافی را تشکیل داده اند که به آیت الله خامنه ای نزدیک است. به نظر می رسد از این ائتلاف تنها یک نفر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شود.

محمدرضا عارف، چهره نزدیک به محمد خاتمی از اجماع احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات خبر داد. او که پیشتر از احتمال نامزدی خود خبر داده بود، در آذربایجان غربی با اشاره به فشار اصولگرایان بر اصلاح طلبان و فتنه گر نامیدن آنها گفت: «رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم قم در دی ماه ۸۹ تاکید کردند سران فتنه آمریکا و انگلیس هستند اما باید موضوع فتنه در فضای مناسب کارشناسی شود و سهم گروه ها و افراد مختلف با نگاه به آینده مشخص شود اما تریبون نباید فقط در اختیار عده ای خاص باشد و امکانی برای رقیب نباشد.

مصطفی پورمحمدی، وزیر سابق اطلاعات در دولت احمدی نژاد هم وعده افشاگری داد. رییس سازمان بازرسی کل ایران که با چهره هایی چون منوچهر متکی، محمدحسن ابوترابی فرد، محمدرضا باهنر و یحیی آل اسحاق ائتلاف پنج نفره اصولگرایان را تشکیل داده، در تبریز گفت: «در چند روز آینده افشاگری خواهم کرد.»

حسن روحانی، یکی دیگر از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: «در حوزه سیاست داخلی در دولت آینده برنامه ای داریم که فضای سیاسی و مدارا را دنبال کنیم.» از حسن روحانی که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است به عنوان نامزد نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی یاد می شود.

مصطفی کواکبیان از نمایندگان سابق مجلس که قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را دارد، در ساری گفت که «برای آزادی موسوی و کروبی تلاش می کنم.» با اینکه او خود را از چهره های اصلاح طلب می داند اما در اعتراضات بعد از انتخابات مواضع خود را به نهاد های حکومتی نزدیک کرد. آقای کواکبیان در انتخابات مجلس نهم نتوانست در انتخابات پیروز شود.

یک نماینده دیگر اعلام کرده است برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد می شود. ارسلان فتحی پور، نماینده کلیبر از شهرستان های استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد روز شنبه رسما نامزدی خود را برای انتخابات اعلام می کند.
XS
SM
MD
LG