شهروندان مصری به منظور انتخاب نمایندگان خود در مجلس، روز یکشنبه به پای صندوقهای رای خواهند رفت. برخی بر این عقیده هستند که پارلمان آینده مصر فاقد یک اپوزوسیون قوی خواهد بود.
این انتخابات پارلمانی به عنوان نخستین گام مصر در مسیر گذار به دموکراسی پس از برکناری محمد مرسی رییس جمهوری پیشین در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط عبدالفتاح السیسی تلقی میشود.
به گفته "مدحت امام" شهروند مصری ساکن قاهره، "به دلایل مختلف این بدترین انتخابات پارلمانی مصر خواهد بود. مهمترین دلیل آن هم این است که برای نخستین بار در تاریخ پارلمانی مصر، ما نهاد قانونگذاری بدون اپوزیسیون خواهیم داشت."
از سوی دیگر، برخی از این که احزاب اسلامگرای سلفی حضور سازماندهی شدهای در این انتخابات ندارند، خوشنود هستند.
"امین حسن" از دیگر شهروند مصری ساکنان پایتخت میگوید "جایی برای احزاب اسلامگرا و برای حزب النور سلفی مسلک در این انتخابات وجود ندارد؛ زیرا ما مردم گفتهایم که نمیخواهیم دین در سیاست دخالت کند. اسلامگراها در این انتخابات تحت عناوین دیگری شرکت میکنند؛ اما مردم دربابر این بازیها، آگاهانه عمل میکنند."
برخی از کارشناسان مسائل مصر معتقدند این انتخابات نشانگر بازگشت دوباره حاکمیت اقتدارگرا به مصر، پنج سال پس از سقوط حکومت مستبد حسنی مبارک است.
به گفته بشیر عبدالفتاح کارشناس مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام، عمده احزاب در بین مردم حضور ندارند، به این معنی که ترجیح میدهند از خلا قانونی عدم ممنوعیت نامزدی اعضای حزب منحله آقای مبارک بهره جسته و با آنها وارد پارلمان شوند.
به گفته او، حزب اسلامگرای النور در این انتخابات شرکت دارد. حضور این حزب در انتخابات پارلمانی برای دولت السیسی به منزله برگزاری یک انتخابات فراگیر است و از سوی دیگر پاداشی برای همراهی این حزب با وی در برکناری محمد مرسی در کودتای سال دو سال پیش است.
به عقیده بشیر عبدالفتاح "هر دو حزب النور و حزب منحله آقای مبارک، در پارلمان آتی حضور محدودی خواهند داشت، اما مساله میزان حضور آنهاست." وی در ادامه میگوید "معتقدم حضورشان کم رنگ خواهد بود. پارلمان آتی با حضور مجموعهای از احزاب و افراد مستقل تشکیل خواهد شد، که افرادی که وابستگی حزبی نداشته در اکثریت خواهند بود."
انتخابات پارلمانی در مصر، در چند مرحله برگزار میشود. مرحله اول آن در روز یکشنبه آغاز میشود و مرحله پایانی اواسط آذر ماه برگزار خواهد شد.