لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۷

رئیس جمهوری مصر: منطقه ممکن است به «بمب ساعتی» تبدیل شود


Israel Palestinians
Israel Palestinians

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، روز شنبه ۶ آبان نسبت به گسترش جنگ اسرائیل با حماس در غزه هشدار داد و گفت که این منطقه در خطر تبدیل شدن به «یک بمب ساعتی» است.

السیسی که در کنفرانسی صحبت می‌کرد، گفت: «من صرف نظر از اینکه این پهپادها از کجا آمده‌اند، نسبت به گسترش تنش هشدار داده‌ام. منطقه به یک بمب ساعتی تبدیل خواهد شد که همه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

وی گفت: «مصر یک کشور مستقل است و باید به حاکمیت ارضی و موقعیت آن احترام گذاشت.» عبدالفتاح السیسی افزود که «مصر کشوری قدرتمند و ضربه‌ناپذیر است.»

اسرائیل روز جمعه گفت که هدف حملات پهپادهای شبه‌نظامیان حوثی یمن مورد حمایت جمهوری اسلامی بوده است. ارتش مصر اعلام کرد این پهپادها که بر روی شهرهای طابا و نویبع در نزدیکی مرز اسرائیل سقوط کردند و شش مجروح برجای گذاشتند، از دریای سرخ پرتاب شده بودند.

به گزارش تایمز اسرائیل، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل، گروه حوثی در یمن را مسئول این دو حادثه و زخمی شدن شش نفر معرفی کرد.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز جمعه با اشاره به اصابت موشک به شهر «طابا» در مصر گفت که محل پرتاب این موشک از «منطقه‌ای در دریای سرخ» بوده است.

دانیل هاگاری گفت که موضوع در دست بررسی است و تاکید کرد که اسرائیل با مصر و آمریکا همکاری خواهد کرد و دفاع در برابر تهدیدها در منطقه دریای سرخ را تشدید خواهد کرد.

هفته گذشته، نیروی دریایی ایالات متحده یک موشک پرتاب شده توسط حوثی‌ها را که برخی از مقامات نظامی نگران بودند که هدف آن اسرائیل باشد، ره‌گیری کردند.

روز چهارشنبه، گروه شبه‌نظامی حماس روستای اسرائیلی ایلات در نزدیکی یکی از شهرهای مصر را هدف قرار داد که نشان از دوربردترین حمله این گروه از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر دارد. این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در ۷ اکتبر سراسر خاک اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد که ۱۴۰۰ کشته بر جای گذاشت. آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا شبه‌نظامیان حماس را به عنوان سازمان‌ تروریستی می‌شناسند.

اسرائیل در واکنش به حملات تروریستی به خاک این کشور، حملات هوایی بی‌وقفه به مواضع حماس در عزه را آغاز کرد و روز جمعه ۵ آبان اعلام کرد که شب قبل از آن تانک‌ها و نیروهای زمینی خود را وارد نوار غزه کرد و دومین حمله محدود به نیروها و سایت‌های گروه شبه‌نظامی حماس را انجام داد.

ارتش اسرائیل گفت که حملات توپخانه‌ای و هوایی را علیه «سایت‌های نظامی گروه تروریستی حماس از جمله سایت‌های پرتاب موشک‌های هدایت شونده ضد تانک و مراکز فرماندهی» انجام داده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت: «اسرائیل با مصر و ایالات متحده همکاری خواهد کرد و دفاع منطقه‌ای را تقویت خواهد کرد.»

آمریکا از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، علاوه بر اعزام ناوهای جنگی به منطقه، بارها نسبت به مداخله جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی وابسته به آن در جنگ هشدار داده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، در نامه‌ای در روز پنجم آبان، به روسای کنگره آمریکا، با اشاره به حمله این کشور به تأسیسات مرتبط با شبه‌نظامیان مورد حمایت حکومت ایران در شرق سوریه، گفت که نیروهای نظامی آمریکا در صورت لزوم «آماده‌ هستند تا اقدامات بیشتری» در ارتباط با حمله به مواضع این کشور از سوی گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی انجام دهند.

بایدن نوشت: «هدف از این حملات، ایجاد بازدارندگی بود و به گونه‌ای انجام شد که خطر تشدید تنش را محدود و از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کند.»

رئیس جمهوری ایالات متحده اضافه کرد: «من این حملات را به منظور محافظت و دفاع از نیروهای خود، مختل کردن حملات مداوم علیه ایالات متحده و شرکای ما، و باز داشتن [حکومت] ایران و گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران از انجام یا حمایت از حملات بیشتر به نیروها و امکانات آمریکا انجام دادم.»

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در گزارشی در روز دوشنبه اول آبان، به نقل از چند مقام وزارت خارجه و دفاع آمریکا نوشت که ایالات متحده اطلاعاتی در دست دارد که نشان دهنده برنامه‌ریزی گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت تهران برای تشدید حملات علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه است.

بر اساس این گزارش، یک مقام ارشد دفاعی آمریکا گفت که چشم‌انداز تشدید قابل توجه تنش‌ها علیه نیروهای آمریکایی در کوتاه‌مدت وجود دارد و اشاره کرد که سر نخ به جمهوری اسلامی بازمی گردد.

XS
SM
MD
LG