لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۲

چشم انداز برنامه اقتصادی نامزدهای ریاست جمهوری مصر


رکود اقتصادی مصر یکی از عوامل کلیدی قیام مردم علیه دولت پیشین بود. رای دهندگان در یکی از روستاهای مصر نگران آینده هستند و در مورد این که کدام یک از دو نامزد ریاست جمهوری توانایی کمک به بهبود وضعیت معیشتی آن ها را خواهد داشت، اختلاف نظر دارند.

زندگی در مناطق روستایی مصر در دوران حکومت پیشین دشوار بود. فقر بومی شده و گریبان یک سوم جمعیت مصر گرفته بود و مردم با درآمد کمتر از دو دلار در روز روزگار می گذرانند. چشم انداز تغییر تقریباً غیرممکن بود. بنابراین وعده رهبری جدید بسیاری از مردم روستاها و شهرهای کوچک را خوش بین کرده است.

در مازوره در روستای بنی سوئف، واقع در جنوب قاهره، ابو سامره زکی محمود که کشاورز است، چشم امید خود را به احمد شفیق، نامزد ریاست جمهوری و یکی از گاردهای تکنوکرات دولت پیشین دوخته است. وی نقش مهمی در مدرن کردن استانداردهای هوانوردی مصر ایفا کرده بود.

سامره می گوید شفیق مردی است که از نظر سیاسی و اقتصادی تجربه دارد و «می داند چگونه به وضعیت کشور سر و سامان بدهد».

سامره از طرف شفیق با مردم صحبت و به کارزار انتخاباتی او کمک می کند. بعضی از رای دهندگان را به راحتی می توان به حمایت از او متقاعد کرد.

یکی از رای دهندگان شفیق را شخصیت نمونه ای می خواند که می تواند به نفع روستاییانی همچون او عمل و اصلاحات اعمال کند.

مردم روستای مازوره همچون بسیاری از مردم مصر فشار افزایش قیمت ها، بیکاری، کاهش یارانه ها و دیوان سالاری و کاغذبازی را حس می کنند که فرصت هر نوع ابتکار را از آن ها می گیرد.

اما همه این شرایط به محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین و رقیب شفیق کمک کرد تا در دور اول انتخابات ریاست جمهوری به رتبه اول دست پیدا کند.

تاریخچه فعالیت های دیرینه این گروه اسلام گرا و پیشینه فعالیت های خیریه آن ها و موفقیت در جلب گروه های مردمی سبب شده است تا افرادی همچون ابو سامره به جناح هوادار مرسی متمایل شوند.

برخی معتقدند با وجود اختلاف هایی که عامل موثری در تثبیت چنین وفاداریهای بوده است، دیدگاه های مرسی و شفیق در مورد مسایل اقتصادی به طور شگفت آوری به هم شباهت دارند.

مقدا کندیل، مدیر «مرکز مطالعات اقتصادی مصر» می گوید: «هر دو نامزد به اقتصاد متمرکز بر بخش خصوصی و تا حدودی به مداخله دولت به شکل وضع مقررات و قوانینی که مبادلات بازرگانی را تسهیل خواهند کرد، اعتقاد دارند. اقدامات اجتماعی هدفدار بیشتری هستند که برای پشتیبانی فعالانه برای کسب و کارهای کوچک و متوسط اتخاذ می شوند.

با وجود شباهت ها، برخی از رای دهندگان کماکان در مورد برتری و مزیت های نسبی نامزدها بحث می کنند.

کندیل می گوید رای دهندگان باید نگران این باشند که هیچ یک از نامزدها راهبرد دقیق چگونگی دستیابی به چنین اهداف بلندپروازانه ای را ترسیم نکرده اند.

کندیل می گوید: «آن ها از نظر ابزار مورد نظر (برای دستیابی به هدف ها) خیلی واقع بین نیستند و من نگران این هستم که آن ها نتوانند با واقعیت در ارتباط باشند.»

این دیدگاهی است که اگر اثبات شود، هیچ یک از نامزدها قادر نخواهند بود تا در آینده نزدیک وعده های اقتصادی خود را متحقق کنند.
XS
SM
MD
LG