لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۱

آمریکا و آلمان خواهان آزادی مرسی شدند



در حالی که تنش بین طرفداران و مخالفان محمد مرسی رییس جمهوری برکنار شده مصر شدت می گیرد، آمریکا و آلمان خواهان آزادی او شده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه گفت ایالات متحده با آلمان در درخواست آزادی مرسی موافق است. از زمان بازداشت رییس جمهوری برکنار شده مصر، این نخستین بار است که آمریکا از رهبران نظامی و موقت مصر می خواهد او را آزاد کنند.

پیشتر، دولت آلمان خواهان آزادی مرسی و برطرف شدن محدودیت های دسترسی به بازداشتگاه او شد.

طرفداران محمد مرسی روز جمعه به دعوت اخوان المسلمین در سراسر کشور به خیابانها آمدند و علیه دولت موقت منصوب شده توسط ارتش تظاهرات کردند. گروه های مخالف مرسی نیز پس از افطار در میدان تحریر و در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری جمع شدند.

هزاران نفر در خارج از مسجد ربه الدعویه در قاهره شعار می دادند: «راست بگو»! و با این شعار خواهان بازگشت مرسی به ریاست جمهوری شدند.

یکی از تظاهرکنندگان گفت: ارتش به دولت مشروع، به انتخابات و به خواست مردم خیانت کرده. من می خواهم رئیس جمهوری مرسی بازگردد.

شارون بین خبرنگار صدای امریکا در قاهره گفت: اخوان المسلمین گفته اند تا بازگشت مرسی به ریاست جمهوری به تظاهرات ادامه می دهند. به گفته آنها دموکراسی در مصر مورد تهدید است. اما مخالفان مرسی می گویند برکناری وی توسط ارتش اجرای خواست مردم مصر بوده است.

به گفته شارون بین برکناری مرسی اختلاف عمیقی میان مصریان بوجود آورده است وچالش رئیس جمهوری موقت عدلی منصور نزدیک کردن گروههای مختلف کشور به یکدیگر است.

پلیس و ارتش مجهز به وسایل ضد شورش اطراف محل تظاهرات اخوان المسلمین را در اختیار داشتند. تا کنون دهها نفر در برخوردهای میان طرفداران مرسی و پلیس کشته شده اند.

اخوان المسلمین از مشارکت در تشکیل دولت جدید خودداری کرده است.

نیروانا محمد وبلاگ نویسی که در بریتانیاست و درباره سیاست مصر می نویسد به صدای امریکا گفت: اخوان المسلمین سعی می کنند تاجایی که بتوانند هزاران نفر را در سراسر مصر بسیج کنند تا قدرت خود را نشان دهند. بازی قدرت اکنون به استنباط عمومی (از قدرت طرفین) محدود شده است. آنها فکر می کنند واقعه سی ام ژوئن (اجتماع وسیع مردم و تقاضا برای برکناری مرسی) با ایجاد این برداشت ساختگی میان مردم ایجاد شد، که مردم مخالف رئیس جمهوری هستند. و حالا طرفداران مرسی باید نشان دهند که اکثریت طرفدار او هستند.

ولی عادل عبدالغفار تحلیلگر دانشگاه امریکایی قاهره می گوید توانایی اخوان المسلمین در بسیج مردم محدود است: ما شاهد حضور میلیونها طرفدار مرسی نبودیم، زیرا مرسی طرفداران میلیونی ندارد. او زمینه محدودی از طرفداران و حامیان دارد که که فعالند ولی من فکر می کنم اکثریت مردم مصر، بویژه در رمضان، دنبال زندگی خودشان هستند و فکرمی کنم به این دلیل است که از انبوه مردم خبری نیست.

دولت جدید مصر دستور دستگیری محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و اعضای ارشد این گروه را به اتهام تبلیغ خشونت داده است. دولت جدید همچنین رسانه های این گروه را تعطیل کرده است.

وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرده دستگیری رهبران اخوان المسلمین در راستای طرح آشتی ملی دولت موقت مصر نمی گنجد. جنیفر ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفته است اگر بازداشتهای سیاسی ادامه یابد، دستيابی به پيشرفت در مصر دشوار خواهد بود.

مقامات نظامی مصر گفته اند مرسی «برای ایمنی اش در مکانی امن» به سر یم برد. او ، به گفته وزارت امور خارجه،تاکنون به هیچ اتهامی متهم نشده است، اما منابع نظامی و قضایی می گویند ممکن است سرانجام با اتهاماتی روبرو شود.

برکناری مرسی توسط ارتش در سوم ژوئیه بعد از تظاهرات انبوه مردم علیه دولت انجام گرفت. مخالفان مرسی وی را متهم می کنند که به آرمانهای انقلاب ۲۰۱۱ که به برکناری حسنی مبارک انجامید خیانت کرده است

این هفته وزارت امور خارجه امریکا گفت دولت آقای مرسی به صورتی دموکراتیک حکومت نمی کرد. بیانیه وزارت امور خارجه امریکا هنوز برکناری مرسی توسط ارش را «کودتا» نخوانده است. اگر چنین تصمیمی گرفته شود و برکناری مرسی کودتا خوانده شود، قوانین امریکا دولت این کشور را ملزم می کند همه کمکهای خود - غیر از کمکهای انساندوستانه - به مصر را معلق کند.
XS
SM
MD
LG