محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، تعداد بازماندگان از تحصیل در مقطع متوسطه اول را حدود ۲۱۶ هزار دانشآموز اعلام کرده و گفته که این رقم حدود ۵ درصد دانش آموزان متوسطه در بازه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال را در بر میگیرد.
وبسایت «دیدهبان ایران» به نقل از کاظمی نوشته است که از بین ۲۱۶ هزار بازمانده از تحصیل حدود ۶۷ هزار نفرشان به هر دلیلی یا اینکه دوره ابتدایی را نگذراندهاند یا به هر دلیلی تمایل به تحصیل نداشتهاند.
در همین حال وبسایت «تجارت نیوز» ۲۲ دی ماه از افزایش ۱۷ درصدی بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی گذشته نسبت به سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۵ خبر داده بود.
تجارتنیوز به نقل از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نوشته بود که بیش از ۹۱۱ هزار نفر در سال تحصیلی گذشته از تحصیل بازماندند. در این گزارش تاکید شده بود که بیش از ۲۷۹ هزار نفر نیز در این بازه زمانی ترک تحصیل کردند.
این آمار در شرایطی منتشر شده است که صدای آمریکا روز ۱۱ دی سال جاری با استناد به آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران گزارش داده بود که تنها در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نزدیک به ۹۳۰ هزار نفر از دانشآموزان در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم ترکتحصیل کردهاند.
مرکز آمار جمهوری اسلامی همچنین در مهر ماه اعلام کرده بود که دست کم «۵۵۶ هزار نوجوان» ایرانی قبل از ورود به مقطع دبیرستان، به دلایلی که اصلیترین آن، «فقر و محرومیت» است، مجبور به «ترک تحصیل» میشوند.
مرور آمار تورم نشان میدهد که در سال ۹۵ و ۹۶ تورم در ایران در محدوده ۱۰ درصد بوده که در سال ۹۷ به بالای ۲۷ درصد رسیده است. در سال ۹۸ نیز تورم ۳۵ درصد و در سال ۹۹ به بیش از ۳۶ درصد صعود کرد. در سال ۱۴۰۰ تورم از مرز ۴۶ درصد هم گذشت و در سال ۱۴۰۱ تورم کشور همچنان در بالای ۴۶ درصد باقی ماند و در اسفند ۱۴۰۲ نیز تورم کماکان در بالای ۴۰ درصد تثبیت شده و پیشبینی میشود در سال آینده به بالای ۵۰ درصد برسد.
همچنین وبسایت اقتصادی «اکو ایران» روز ششم اسفند طی گزارشی اعلام کرد که در پاییز ۱۴۰۲ «شاخص فلاکت» در سطح کشور برابر با «۵۲ واحد» بوده است.
شاخص فلاکت از تجمیع آمار بیکاری و تورم به دست میآید که نشان دهنده شرایط بحرانی در جامعه است.