لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۰

مصاحبه اختصاصی بخش فارسی صدای آمریکا با اد رویس، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس نمایندگان آمریکا


اد رویس، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه در گفت وگویی اختصاصی با ستاره درخشش، رئیس بخش فارسی صدای آمریکا، از مذاکرات اتمی ایران، تاثیر انتخابات میان دوره ای کنگره بر تحریم های آمریکا علیه ایران، و نیز مبارزه با گروه «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه سخن گفت.

این گفت وگو را در زیر می خوانید:

مهم ترین نگرانی کنگره در مذاکرات هسته ای جاری چیست؟

نگرانی اصلی ما از سخنان آیت الله [خامنه ای] است که می گوید ما نمی توانیم به سایت پارچین - که در آن آزمایش هایی صورت گرفته - دسترسی داشته باشیم.

دیگر این که مقام های ایران حاضر نیستند در مورد فعالیت های اتمی گذشته شفافیت نشان دهند که این هم باعث نگرانی ما است. همان گونه که پرزیدنت ریگان می گفت، اعتماد به جای خود، اما صحت و سقم ادعاها را هم بیازمایید.

بنابراین مقاومت ایران در برابر راستی آزمایی موجب نگرانی نمایندگان کنگره می شود. این یادآور همان مشکلی ست که ما ۲۰ سال پیش با کره شمالی داشتیم. در آن توافق فریب خوردیم و نتیجه آن اکنون کره شمالی مجهز به سلاح هسته ای است. بنابراین ما بشدت بر راستی ازمایی ادعاهای اتمی ایران اصرار داریم .

به نظر شما آیا بعد از انتخابات میان دوره ای کنگره، آمریکا تحریم های بیشتری علیه ایران وضع خواهد کرد؟

پاسخ روشنی برای این سوأل شما ندارم. بسیاری از تصمیم های کنگره به نتیجه مذاکرات [اتمی]و نیز به تعیین صحت ادعاهای [اتمی ایران] بستگی دارد. ده روز پیش رژیم تهران بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای را بازگرداند*. آن گونه که بازرسان به ما گفته اند، [این اقدام ایران] موجب نگرانی شدید آنان شده و نمی دانند منظور ایران از این اقدام چه بوده است.

برنامه های ایران برای ساختن کلاهک کم حجم اتمی و موشک های قاره پیما، و اصرار تهران بر حفظ میزان غنی سازی، همه و همه این گمان را پیش می آورد که می خواهند در اسرع وقت و پنهانی سلاح اتمی تولید کنند.

دیگر این که تهران خواستار گنجاندن زمان بندی معینی در توافق جامع است به طوری که درپایان آن همه محدودیت ها برداشته شود و روابط ما با ایران مانند رابطه ما با هلند باشد. درواقع ما با گسترش سلاح اتمی در منطقه مخالفیم. کسی به رژیم ایران اعتماد ندارد زیرا از شفاف سازی سوابق برنامه اتمی اش خودداری می کند. منشا نگرانی ما این است.

نظر شما درباره سیاست مبارزه با گروه «دولت اسلامی» یا داعش چیست؟

به صراحت بگویم که ۱۹۰ هزار نیروی پیشمرگه که ۳۰ هزار تن از آنان را زنان تشکیل می دهند، به خمپاره دسترسی ندارند، به موشک ضد تانک دسترسی ندارند، بارها از ما کمک خواسته اند اما ایالات متحده به آنها پاسخ منفی داده است. زیرا بغداد (دولت عراق) مانع ارسال این تجهیزات شده است.این [سیاست] درست نیست. زیرا در حقیقت آنها هستند که [با داعش] می جنگند.

* روز ۹ اکتبر، ۱۷ مهرماه، خبرگزاری ها از ندادن ویزای ورود به ایران به یکی از کارشناسان آژانس بین المللی اتمی خبر دادند. این کارشناس یکی از اعضای هیئتی بود که در مهرماه برای انجام بازرسی ها وارد ایران شدند. آژانس نام و ملیت این فرد را اعلام نکرد اما تایید کردکه درخواست ورود او به ایران برای سومین بار رد شده است. خبرگزاری رویترز این کارشناس را «آمریکایی» معرفی کرد. و رضا نجفی، نماینده ایران در آژانس گفت «این فرد با تابعیت خاص، تنها کارمند آژانس است و بازرس انتصابی هم نیست». صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG