لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۱

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان از عملکرد دولت آمریکا به شدت انتقاد کرد


اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان

اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه شنبه (۲۸ ژوئیه) قبل از شروع جلسه وزیران خارجه، انرژی و خزانه داری در این کمیته، با صدور بیانیه ای گفت که او و همکارانش به بررسی توافق دولت باراک اوباما با ایران ادامه می دهند.

او جلسه روز سه شنبه را جلسه ای حیاتی درباره یکی از مناقشه برانگیزترین وقایع دیپلماتیک در طی سال های اخیر آمریکا توصیف کرد که بررسی همه جانبه کمیته روابط خارجی را می طلبد.

رویس گفت تهدید ایران مدت هاست که نقطه تمرکز کمیته تحت مدیریت او است. او گفت: «ما در کنگره قبلی تحریم های جامعی را با رای اکثریت قاطع ۴۰۰ در مقابل ۲۰ تصویب کردیم که ایران را بر سر دو راهی میان انتخاب برنامه اتمی یا سقوط اقتصادی قرار می داد. اما دولت آمریکا این مصوبه را تعلیق کرد.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در ادامه می گوید از همین رو امروز کنگره به جای آن که یک توافق قابل راستی آزمایی، اجرای و مسئولانه را بررسی کند، مجبور است متن توافقی را بررسی کند که در ازای محدودیت موقت برنامه های اتمی ایران، تحریم ها را دائمی لغو می کند. رویس سپس می پرسد آیا این معامله ویژه به ایران داده شود؟

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تا سپتامبر باید درباره تایید یا رد توافق ایران تصمیم بگیرند. او سپس با اشاره به تمایل دولت آمریکا به «دور زدن» کنگره از اقدام دولت در به رای گذاشتن توافق ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد قبل از رای گیری کنگره انتقاد کرد.

اد رویس در ادامه بیانیه خود به شکل موردی، نگرانی های کارشناسان درباره مفاد توافق جامع اتمی ایران را برشمرد:

-اولا ایران ملزم به برچیدن بخش های مهم فناوری تولید بمب نیست. آیا این جهان را امن تر می کند؟ ثانیا ظرفیت غنی سازی گسترده ای برای ایران درنظر گرفته شده است. آیا این منطقه را باثبات تر می کند؟ و سوم این که در پایان ده سال ایران اجازه ادامه تحقیقات و توسعه برای رسیدن به سطح صنعتی برنامه اتمی را دارد. آیا این به نفع امنیت جهان است؟

-ما از تلاش های رئیس جمهور اوباما برای برآوردن توقعات قدردانی می کنیم ولی این تلاش ها کافی نبوده است. در عوض ایران، روسیه و چین «دسترسی مدیریت شده» و اعمال نفوذ در جایی را یافته اند که بازرسان اجازه بازرسی از آن را ندارند. ایران همواره و درباره تمام معاهداتی که امضا کرده، تقلب کرده است. حال می پرسم، آیا ایران شایستگی اعتماد کردن را یافته است؟

- این توافق تحریم های سنگین را برمی دارد یعنی تمامی فشارهای اقتصادی، مالی و انرژی محو می شود. و این پول ها کجا می رود؟ به جیب بزرگترین شبکه ترور بر صحنه زمین. هم تحریم های ایران لغو می شود و هم بانک هایی که از تروریسم و برنامه توسعه موشک بالیستیک ایران حمایت کرده اند. ایران توانست تحریم های بین المللی علیه برنامه موشک های بالیستیک و تسلیحات خود را نیز بردارد و امنیت منطقه و همچنین کشور ما را به خطر اندازد.

اگر این توافق پیش برود، ایران به پول نقد برای تحکیم موضع بین المللی خود و مسیری هموار به سوی تسلحیات اتمی دست می یابد. ما با برداشتن تحریم ها، توانایی خود در به چالش کشیدن عملکرد ایران را تضعیف کرده انیم. هرچه دولت ایران قوی تر شود، موضع پاسخگویی ما ضعیف تر می شود.

اد رویس در پایان می گوید کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان باید از خود بپرسد که آیا ما دست قوی خود را خوب بازی کرده ایم؟ یا این که می خواهیم مانند دولت به این نتیجه برسیم که این یک ایران دیگر است؟

جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی، و جک لو وزیر خزانه داری دولت باراک اوباما هفته گذشته هم در جلسه‌ای مشابه در مقابل کمیته روابط خارجی سنا حاضر شدند و به پرسش‌های اعضای آن پاسخ دادند.

XS
SM
MD
LG