لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۱

صندوق بین المللی پول: چشم انداز اقتصاد جهانی در ۲۰۱۶ نا‌امید کننده است


خانم لاگارد هرچند وضع جهان را ناامیدکننده توصیف کرد اما می گوید رشد اقتصادی ایران بهبهود میابد.
خانم لاگارد هرچند وضع جهان را ناامیدکننده توصیف کرد اما می گوید رشد اقتصادی ایران بهبهود میابد.

مدیرعامل صندوق بین المللی پول چشم انداز رشد اقتصاد جهانی در سال آینده میلادی را نا‌امید کننده خواند.

کریستین لاگارد، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، موسوم به "آی‌ام اف"، به بانک‌های مرکزی جهان هشدار داد که بالا بردن نرخ پایه بهره‌های بانکی تأثیری فوق العاده بر تداوم کاهش رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت.

او رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۶ را ۳.۶ درصد پیش بینی کرد و آن را نا‌امید کننده و نابرابر خواند.

او گفت بازسازی بی‌ثبات و شکننده اقتصاد جهانی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

خانم لاگارد با انتشار مقاله‌ای در یک روزنامه آلمانی می‌نویسد افزایش نرخ پایه بهره‌های بانکی آمریکا، سیر نزولی رشد اقتصادی چین و کاهش حجم تجارت جهانی؛ همه در سال آینده بر روی اقتصاد جهانی سنگینی خواهند کرد.

خانم لاگارد می‌گوید افزایش نرخ پایه بهره بانکی از سوی بانک مرکزی آمریکا منجر به شرایط اعتباری سخت‌تر، و بالا رفتن سطح بدهی شرکت‌ها در کشورهای عمده در حال رشد خواهد شد.

وی افزود: با همه این توضیحات، شکنندگی اقتصاد جهانی در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.

بهبود رشد ایران

برغم ناامیدی مدیرعامل صندوق بین المللی پول از وضع جهان، اما این صندوق، رشد اقتصادی ایران در سال آینده را روشن‌تر از سال جاری پیش بینی کرده است.

بنابر گزارش صندوق پول، بهبود وضع اقتصادی ایران منوط به برداشتن تحریم‌ها، افزایش تولید و صادرات نفت، کاهش هزینه مبادلات مالی و تجاری، دسترسی به اندوخته‌های ارزی خارجی، افزایش ارزش برابری ریال در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی، و مهم‌تر از همه اصلاحات جامع ساختاری در کشور است.

دکتر جمشید اسدی، استاد اقتصاد دانشگاه در پاریس، "اقتصاد مقاومتی" را بزرگ‌ترین مانع برای ایجاد امنیت اقتصادی، جلب سرمایه گذاریهای خارجی، و بهبود وضع اقتصادی کشور می‌داند.

وی گفت برداشتن تحریم ها در بلند مدت باعث رشد اقتصادی در ایران می شود اما این به معنی تاثیر کوتاه مدت بر زندگی مردم نیست.

آقای اسدی گفت با رشد اقتصادی کمی در ایران، مردم در نظر داشته باشند که نه اشتغال کامل می شود، نه بیکاری از بین می رود؛ همچنین این رشد اقتصادی، چندان قدرت خرید مردم را بالا نمی برد؛ اما می تواند فرصتی باشد برای دولت تا بهتر برنامه ریزی کند و وضعیت را بهبود ببخشد.

XS
SM
MD
LG