منطق رایج این است که از دست دادن شغل میتواند موجب شود بعضیها به مشروبات الکلی پناه ببرند، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد در جریان رکود اقتصادی در آمریکا، از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی، حتی کسانی که شاغل بودند نیز بیش از پیش مشروبات الکلی مصرف می کردند.
پژوهشگران مؤسسه تحقیقات اعتیاد در دانشگاه بوفالو، در گزارشی در نشریه "روانشناسی رفتارهای اعتیادی" می نویسند بر اساس بررسی هایی که در مورد بیش از ۵ هزار فرد شاغل انجام دادهاند، متوجه شدهاند با آن که مصرف مشروبات الکی هنگام کار کنار گذاشته شد، اما در مواقع دیگر افزایش یافت.
مایکل فرون یکی از پژوهشگران در این تخقیق میگوید "حتی در میان افراد شاغل، رکود اقتصادی میتواند شرایطی در محل کار به وجود آورد که به کاهش میزان مصرف الکل منجر شود، اما پس از آن، سطح نیاز به الکل را بالا ببرد."
پژوهشگران همچنین پی بردهاند که کارگران و کارمندان میانسال در جریان بحران اقتصادی بیشتر از همتایان جوان خود مشروب مینوشیدند.
مایکل فرون میگوید، افزایش مسئولیت های خانوادگی و مالی میانسالان میتواند بر میزان استرس در آنها بیافزاید و جذابیت مصرف نوشیدنیهای الکل را بیشتر کند.
به گفته او، نوشاند الکل اضافی در خارج از ساعات کاری، هنوز میتواند تاثیرگذار باشد و بر حس عدم علاقه با کار، کسلی و حتی گیجی در محل کار منجر شود، و توانایی کارمندان را کاهش دهد.
همچنین افزایش مصرف الکل پس از ساعات کاری، ممکن است به مشکلات خانوادگی منجر شود که آن نیز بر رفتار افراد در محل کارشان تاثیر خواهد گذاشت.