لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۰

مهار ابولا در جهان ظرف ۶ ماه در صورت تلاش همگانی


الهادی اس سی، دبیر کل فدراسیون بین المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر می گوید، در صورت اقدامات صحیح، ابولا را می توان ظرف چهار تا شش ماه مهار کرد؛ اپیدمی که تا بحال به کشته شدن چهار هزار و پانصد نفر در غرب آفریقا منجر شده است.

برخی از نهادها، از جمله پزشکان بدون مرز، از عملکرد سازمان بهداشت جهانی در جریان مقابله با این اپیدمی انتقاد کرده اند، و کمیته اضطراری آن سازمان نیز روز چهارشنبه به منظور رسیدگی به همین عملکرد آغاز بکار کرد.

از سوی دیگر، رئیس واحد آمریکائی مبارزه با ابولا می گوید، نظام بهداشتی نا کارآمد در کشورهای غرب آفریقا، مهمترین مشکل مبارزه با اپیدمی ابولا است.

لیبریا کشوری که بیش از همه از ابولا صدمه دیده، و افرادی که این روزها، بیش از هر زمان دیگری، نیاز حیاتی به آنها احساس می شود.

همآهنگ کننده اقدامات آمریکا در لیبریا می گوید، اگر کشورها به تعهدات شان بموقع عمل نکنند، اوضاع وخیم تر خواهد شد.

نانسی پاول، همآهنگ کننده اقدامات آمریکا در مبارزه با ابولا می گوید؛ "هر هفته ای که نتوانیم هفتاد درصد از بیماران را در مناطق قرنطینه شده درمان کنیم، و هر روز که نتوانیم هفتاد درصد از تلفات این اپیدمی را بصورت بی خطر جمع آوری کنیم، باعث می شود احتمالا هر هفته هزار و پانصد نفر به ابولا مبتلا شوند."

از سوی دیگر، در حالیکه سیرالئون یکی از کشورهای ابولا زده است و بنا به گزارش ها، تعداد زیادی در دو منطقه در حومه پایتخت آن کشور به این بیماری مبتلا شده اند، پزشکان در مرکز سیرالئون افرادی را که سه هفته در قرنطینه بودند، سالم تشخیص داده و مرخص کردند.

روز سه شنبه نیز، سازمان بهداشت جهانی نام دو کشور سنگال و نیجریه را از فهرست کشورهای در معرض خطر ابولا حذف کرده بود، دو کشوری که اقدامات پیشگیرانه ساده ای مانند شستن دست ها و اندازه گیری حرارت بدن را از ابتدا به اجرا گذاشته بودند.

سازمان بهداشت جهانی می گوید، واکسن ابولا احتمالا تا اواسط دیماه تهیه و قابل استفاده خواهد بود.

هندوستان نیز که در میان کشورهای جهان سوم، کارآ ترین سیستم اداری را دارد، اعلام کرد، شیوه ای برای ردگیری افراد مظنون به ابولا ایجاد کرده است.

XS
SM
MD
LG