لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۳

پهپادها در کانون توجه تحليلگران نظامی و سياسی


پهپادها در کانون توجه تحليلگران نظامی و سياسی
پهپادها در کانون توجه تحليلگران نظامی و سياسی

به گفته مقام های امنيتی آمريکا، عمليات انجام شده توسط هواپيماهای بدون سرنشين باعث تضعيف قابل ملاحظه هسته مرکزی القاعده در آسيای جنوبی شده است، و عناصر رهبری اين سازمان تروريستی يا کشته شده و يا در حال فرار هستند.

علميات هواپيماهای بدون سرنشنين آمريکا بويژه در مناطقی از پاکستان از ابتدا رسما جزيی از اسرار دولتی بود، اما هفته پيش رييس جمهوری آمريکا در جريان پرسش و پاسخ اينترنتی برای اولين بار به اين عمليات اشاره کرد.

پرزيدنت اوباما گفت: طبيعتا، بسياری از حملات در منطقه ايل نشين شمال غربی پاکستان بود. استفاده از هواپيماهای بدون سرنشين، بهترين و کم هزينه ترين وسيله برای مقابله با تروريست ها در اين ناحيه کوهستانی و صعب العبور است، که در مجاورت با افغانستان قرار دارد.

و رييس جمهوری آمريکا در انکار پرتلفات بودن اين حملات گفت: در اغلب موارد، اين حملات در نهايت دقت عليه القاعده و وابستگانش انجام شده است.

کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده، در اوايل ارديبهشت ماه در ابوت آباد پاکستان سهمگين ترين ضربه به اين سازمان تروريستی بود و هواپيماهای بدون سرنشين در ردگيری و جمع آوری اطلاعات برای اين علميات سهم بزرگی داشتند، اما هنوز اين نهاد تروريستی از بين نرفته است.

جيمز کلاپر، مدير امنيت ملی آمريکا، می گويد: تا زمانيکه فشار را ادامه دهيم، رهبری القاعده برای تروريسم بين الملل، عمدتا بصورت نمادين باقی خواهد ماند.

از بين رفتن تعداد نسبتا زيادی از عناصر رهبری افراطيون مذهبی در پاکستان در حملات هواپيماهای بدون سرنشين آمريکا باعث تغيير تاکيتک تروريست ها شده، و در نتيحه نياز به حفظ ارتباط با ارتش و نيروهای اطلاعاتی پاکستان مطرح می باشد.

توماس لينچ، از دانشگاه پدافند ملی، می گويد: احتمالا آن عناصر از حملات قبلی عبرت گرفته و به اين سادگی خود را در تيررس قرار نخواهند داد. اين افراد به احتمال زياد بيشتر در حاشيه شهرهای بزرگ پناه خواهند گرفت، و به همين دليل به نيروهای پاکستانی برای کمک به ردگيری تروريست ها، نياز داريم.

برخی تحليلگران نيز عمليات نظامی پرنده های بدون سرنشين را در حکم اجرای مجازات اعدام بدون طی مراحل دادرسی و محاکمه، توصيف کرده اند.

تام پارکر، از سازمان عفو بين الملل، می گويد: يک درگيری مسلحانه در سطح بين المللی به اين معنی است که با استفاده از هواپيماهای بدون سرنشين يا هر وسيله ديگری، آمريکا می تواند به ظن تروريست بودن، هر کسی را در هر نقطه دنيا بکشد. اين وضعيت خيلی خطرناک است!

تقريبا دو ماه پيش نيز، تلويزيون ايران، تصاوير پهپاد يا پرنده بدون سرنشين رادارگريز آمريکايی از نوع «ار کيو ۱۷٠» پيدا شده در حوالی سبزوار را به نمايش گذاشت، که سه روز قبل از آن نيروهای آمريکايی مستقر در افغانستان، محو شدن آن پرنده را از صفحه رادار، اعلام کرده بودند.

XS
SM
MD
LG