لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۰

تلاش آمریکا برای مقابله با تهدیدهای احتمالی سایبری


طبق یک فرمان جدید کاخ سفید، سازمان های جاسوسی آمریکا از این به بعد باید تازه ترین اطلاعات امنیتی خود درباره حملات سایبری را با شرکت های راه اندازی دکل های برق، تاسیسات آب، جاده سازی و دیگر صنایع تقسیم کنند تا به آنان در مقابله با خطر حملات الکترونیکی یاری رسانند. پیش نویس این فرمان اکنون در حال طی مراحل نهایی است اما کاخ سفید جزئیات بیشتری درباره این که کی رئیس جمهور آمریکا فرمان را امضا خواهد کرد نگفته است.

دولت باراک اوباما نگران آن است که ایران اولین کشوری باشد که از تروریسم سایبری علیه آمریکا استفاده کند. لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا گفت در صورتی که آمریکا مورد حمله سایبری قرار گیرد، ارتش آماده مقابله به مثل است. این در حالی است که به نوشته خبرگزاری اسوشیتدپرس، آمریکا چندان آماده پیشگیری از چنین حملاتی نیست.

این فرمان، وزارت امنیت داخلی آمریکا را مسئول سازماندهی شبکه تقسیم اطلاعات می کند که گزارش های مختصر و مفیدی را از اطلاعات محرمانه درباره تهدیدهای سایبری احتمالی پخش می کند. در حال حاضر چنین تبادل اطلاعاتی در برخی صنایع، مانند بخش مالی اعمال می شود.

شماری از نمایندگان جمهوری خواه کنگره آمریکا با صدور فرمان اخیر از سوی کاخ سفید مخالفند و می گویند این اقدام اختیارات قانونی کنگره را دور زده است.

مقامات دولتی آمریکا می گویند صدور فرمان به اشتراک گذاری اطلاعات زمانی الزامی شد که کنگره در تابستان سال جاری میلادی از صدور قانون امنیت سایبری بازماند و به این ترتیب شرکت های زیربنایی بسیاری را در مقابل تهدیدهای فزاینده سایبری آسیب پذیر رها کرد.

کاخ سفید گفته است که پیش نویس فرمان امنیت سایبری از سوی رئیس جمهوری کافی و الزام آور نیست و کنگره آمریکا نیز برای بهبود دفاع دیجیتالی کشور باید تغییراتی روی آن انجام دهد.

به اشتراک گذاری اطلاعات، چشمگیرترین تغییری است که در نسخه قبلی پیش نویس فرمان امنیت سایبری لحاظ شده است. در نسخه جدید سند این بخش ابقا شده که وزارت امنیت داخلی ملزم است سیستم های حیاتی را شناسایی کند که در صورت هدف قرار گرفتن می توانند به تضعیف امنیت ملی و اقتصادی کشور منجر شوند.

بخش های دیگر شرکت ها را به بهبود استانداردهای امنیتی به شکل داوطلبانه ترغیب می کند تا سازمان های دولتی از کارایی و کفایت قوانین فعلی امنیت شبکه خود مطمئن شوند.

وزارت امنیت داخلی آمریکا به شکل محدودی اطلاعات امنیتی را با شرکت های مرتبط با وزارت دفاع به اشتراک می گذارد. این شرکت ها با اطلاعات حساسی درباره نظام تسلیحاتی و تکنولوژیک سرو کار دارند و همواره هدف جاسوسی سایبری قرار می گیرند.

لئون پانه تا هفته گذشته در سخنانی با اشاره به ویروس شامون که اخیرا هزاران سیستم کامپیوتری شرکت های نفت و گاز خلیج فارس را از کار انداخت بر اهمیت خطر علیه امنیت اطلاعات تاکید کرد. بدافزار شامون به سرعت در شبکه کامپیوتری پخش می شود و فایل ها را از کار می اندازد. این ویروس اخیرا «ارامکو» شرکت نفت عربستان سعودی و «راس گاز» شرکت گاز طبیعی قطر را هدف قرار داد.

پانه تا در سخنانش مستقیما ایران را به انجام حملات متهم نکرد اما مقامات آمریکایی می گویند هکرهای مستقر در ایران مسئول این حملات هستند.

شامون به جای فایل های نابود شده ارامکو و راس گاز، عکس پرچم آمریکا را جایگزین کرد که در شعله های آتش می سوزد.
XS
SM
MD
LG