یک مقام عالی رتبه دولتی بار دیگر مدعی شد، «هم اکنون کشور از بهترین ذخایر ارزی طی ۳۰ سال اخیر برخوردار است.»
اصغر ابوالحسنی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، در حاشیه باز دید از صرافی ها و بانک ها در نشستی خبری در صرافی بانک ملی، با بیان این که قیمت دلار به ۱۰۳۰ تا ۱۰۳۵ تومان در هفته آینده کاهش خواهد یافت، ایجاد بازار سیاه در زمان کاهش قیمت ها را طبیعی دانست.
در حالی که، به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، وضعیت ذخایر ارزی کشور «هیچ گونه جای نگرانی ندارد»، پایگاه خبری آفتاب بامداد روز چهارشنبه ۱۴ مهر ماه، با اشاره به بحران ارزی اخیر از کاهش ۱۰ میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران سخن می گوید. به نوشته این منبع «بانک مرکزی برای جلوگیری از افزایش بیش از حد نرخ ارزها و تامین نیاز واردکنندگان و متقاضیان ارز اقدام به فروش ذخایر ارزی و طلای خود نمود و در چند مرحله قیمت فروش را از ۱۰۹۵ تومان در هر دلار تا ۱۰۷۰ تومان کاهش داد اما نتیجه این کار کاهش ذخایر ارزی کشور و بانک مرکزی بود که خطرات و اثرات سوئی در آینده به همراه خواهد داشت.»
از دید این منبع، «با کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی امکان ایفای نقش این بانک در مبادلات جهانی، تاثیرگزاری بر واردات و صادرات کشور و تنظیم ارزش پول ملی کاهش خواهد یافت و توان امنیت اقتصادی کشور دچار مشکل خواهد شد.»
پیش تر، محمد حسین ادیب، اقتصادان، روز دوشنبه ۱۲ مهر ماه در گفت و گوی مفصلی با خبرگزاری فارس، تشریح کرد که توقف عرضه ارز توسط بانک مرکزی هم زمان با توقف ارتباط بانکی با دوبی عامل افزایش نرخ دلار و هجوم فعلی به بازار است.
از دید این اقتصادان، در شرایط فعلی متقاضیان واقعی که برای واردات اقدام به خرید ارز می کردند، به دلیل عدم امکان واردات از بازار حذف شدند و فقط کسانی وارد بازار شده اند که نگاهی سودگرایانه به ارز دارند.
همین منبع بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۴ مهر ماه، در گزارشی اختصاصی اعلام کرد، «در حالی که مقامات اقتصادی کشور هشدار می دهند خرید دلار در این روزها به ضرر خریدارن منجر خواهد شد، ولی هر روز که می گذرد دلالان، بیش تر از گذشته، به خرید دلار تمایل نشان می دهند و راه های جدیدی برای این کار ابداع می کنند.»
به گزارش فارس، کم نیستند دلالانی که در کنار همسر و فرزندان خود برای خرید ارز دولتی در صف ایستاده اند. با تکیه به همین منبع، روز چهارشنبه خانواده هايی بودند که به اجبار همسران خود و البته با اشتیاق به همراهی همسران خود به ادامه شغل دلالی کمک می کنند.
همین گزارش از حضور اتباع خارجی برای خرید دلار دولتی توسط دلالان خبر می دهد.
روز چهارشنبه ۱۴ مهر ماه، صرافی بانک ملی به صرافی های مجاز دلار را با قیمت ۱۰۶۵ تومان فروخت و شرط کرد که این صرافی ها دلار را با قیمت ۱۰۶۸ تومان بفروشند.
روز چهارشنبه نیز مانند روز گذشته به افراد عادی حداکثر ۲ هزار دلار و به صرافی های مجاز تا سقف ۲۰۰ هزار دلار فروخته شد.
در همین حال نوسانات نرخ ارز واکنش اتاق بازرگانی تهران را نیز در برداشت. بررسی «نوسان قیمت ارز» موضوع مطرح شده در چهلمین نشسست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بود.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق تهران، در این زمينه اظهار داشت، «سیاست تثبیت، نه در حوزه ارز بلکه در همه حوزه ها از آفت هایی بوده که از ابتدا درگیر آن بودیم .»
به گفته رئیس اتاق تهران و وزیر اسبق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران، «توجه نکردن به واقعیت های اقتصاد و توجه به این که اقتصاد دستوری و این چنین باید اداره شود، ظاهرا نشان می دهد این گونه نیست که با این نگاه جواب دهد.»
رئیس اتاق تهران با بیان این موضوع که رئیس بانک مرکزی نرخ دلار را بین ۱۰۶۰ تا ۱۰۸۰ تومان اعلام کرده، متذکر شد که این نرخ تا ۱۱۰۰ تومان جا دارد.
در این حال تیتر اصلی صفحه نخست بسیاری از روزنامه های تهران، مانند دنیای اقتصاد، جهان صنعت، اقتصاد پویا، خبر و تهران امروز، چهارشنبه ۱۴ مهرماه، هم چنان به بحران ارزی فعلی اختصاص یافت. روزنامه تهران امروز در گزارشی با عنوان «رمز گشایی از طغیان یک هفته ای دلار» می نویسد، «رئیس جمهور بحران به وجود آمده در بازار ارز و افزایش نرخ انواع ارزها را به عده ای اخلالگر نسبت می دهد، اما عده ای از کارشناسان سیاست دولت را در بوجود آموردن این التهاب بی تقصیر نمی دانند.»
این گزارش واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی در جریان سفر دیروزش (سه شنبه ۱۳ مهر ماه) به استان گلستان است، که درج خبر «برخورد جدی دولت با اخلاگران در بازار»، در مورد ذخایر ارزی ایران نیز گفته بود، «آن قدر ذخیره ارزی وجود دارد که سال ها کشور اداره می شود.»