لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۶

دلار در آستانه ۴۴ هزار تومان؛ بانک مرکزی: دولت انگیزه‌ای برای افزایش قیمت ارز ندارد


علی‌رغم جهش بهای دلار در بازار ایران وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی وعده داده تا دو ماه نرخ ارز را «سامان‌دهی» می‌کند
علی‌رغم جهش بهای دلار در بازار ایران وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی وعده داده تا دو ماه نرخ ارز را «سامان‌دهی» می‌کند

برخلاف وعده وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی برای «سامان‌دهی» نوسانات نرخ ارز در «دو ماه آینده»، بهای دلار در بازار ایران باز هم افزایشی چشمگیر داشته و در زمان تنظیم این گزارش در روز چهارشنبه هفتم دی، بین ۴۳ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۴۳ هزار و ۵۹۰ تومان در نوسان است.

بنا بر گزارش وب‌سایت بن‌بست که نرخ ارزهای خارجی و طلا را در بازار ایران رصد می‌کند، نرخ فروش هر یورو در ایران ۴۶ هزار و ۳۹۵ تومان است و هر یک سکه طلای «طرح امامی» در روز چهارشنبه ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت دلار در روز سه‌شنبه ۴۲ هزار و ۲۰۰ تومان و در روز یک‌شنبه ۴۱ هزار و ۵۲۰ تومان گزارش شده بود.

در این حال، رئیس کل بانک مرکزی روز چهارشنبه پس از جلسه هیئت دولت به خبرنگاران گفت که عایدی دولت «از محل عرضه دلار در سامانه نیما است» که آن سامانه «ثبات دارد.»

علی صالح‌آبادی مدعی شد که «عرضه‌ها و درآمد دولت خوب است، بنابراین دولت هیچ انگیزه‌ای برای افزایش قیمت دلار ندارد و قطعا تکذیب می‌شود.»

شتاب گرفتن افزایش نرخ دلار در ایران در حالی است که رسانه‌های داخل ایران برای پوشش اخبار مربوط به آن با محدودیت روبه‌رو شده‌اند و در روز پنجم دی هیئت نظارت بر مطبوعات به سه روزنامه و یک خبرگزاری به دلیل آنچه «انتشار اخبار و مطالب غیرواقع و مغایر با حدود مطبوعات در موضوع بازار ارز» تذکر داد و تأکید کرد «رسانه‌ها از انتشار این گونه اخبار خودداری کنند.»

احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی روز یک‌شنبه چهارم دی‌ در خصوص «نوسانات ارزی و سیاست های اقتصادی دولت در چند ماهه اخیر» مدعی شد که دولت جمهوری اسلامی تا پایان شهریور و «پیش از اعتراضات» توانسته بود بازار ارز را کنترل کند. او وعده داد که در دو ماه آینده نوسانات نرخ ارز را سامان‌دهی خواهد کرد.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG