در پی گزارشهای کاربران در ایران درباره بروز اختلالات گسترده و افت شدید سرعت، نتبلاکز این اختلال را تأیید کرد. یک ناظر حقوق دیجیتال میگوید «به نظر میرسد که این شبکه تحت حمله دیداس» قرار داشته و این شرکت با «ایران اکسس کردن دسترسیها» تلاش کرده مشکل را رفع کند.
نتبلاکز، نهاد غیردولتی ناظر جهانی اینترنت، روز دوشنبه ۲۰ فروردین اختلال در اینترنت ایران را تأیید کرد و گزارش داد که معیارها بیانگر آن است که «از اوایل صبح امروز» دوشنبه، «اختلال متوسطی در اتصال به اینترنت در ایران وجود دارد که بر چند شبکه تأثیر میگذارد.»
این نهاد غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان اعلام کرد که بررسی این حادثه همچنان ادامه دارد.
همچنین، روزنامه دنیای اقتصاد که در داخل ایران فعالیت میکند، گزارش داد که این اختلال از حدود ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۲۰ فروردین به وقت ایران آغاز شده و در رادارهای «دیتاسنترهای مختلف مثل همراه اول، افرانت، شاتل، پارس آنلاین، و مبیننت، این اختلال مشاهده میشود.
بنا بر این گزارش، بروز اختلالات گسترده در اینترنت و ناپایدار شدن شبکه و قطع ارتباط اینترنتی با خارج از کشور «در روزهای ابتدایی فروردین» هم رخ داده بود.
خبرگزاری ایسنا نیز گزارشها درباره «کندی و قطعی اینترنت» را به نقل از «کاربران» تأیید کرد، اما به نقل از امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشت: «با وجود افزایش سطح حملات منع خدمت توزیع شده در یک هفته اخیر، شبکه ارتباطی کشور پایدار است» و «امروز یکی از اپراتورها دارای افت ترافیک بوده» است.
ایسنا همچنین اعلام کرد که «شرکت ارتباطات زیرساخت» ادعا کرده «هیچ اختلالی در شبکه زیرساخت کشور نیست» و احتمالا «مشکل و اختلال از یکی از اپراتورهای مخابراتی» است.
در این حال، حساب کاربری «فیلتربان» در ایکس که در زمینه «حقوق دیجیتال و حق دسترسی به اینترنت» فعالیت میکند، اعلام کرد که «اختلال در شبکه زیرساخت که دروازه ورود و خروج اینترنت به کشور است وجود دارد و به نظر میرسد که این شبکه تحت حمله دیداس قرار گرفته است.»
بنا بر اعلام فیلتربان، «این اختلالها خود را از تاریخ ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ به شکل پکتلاس بر روی ارایه دهندههای مختلف نشان میداد و امروز به اوج خود رسید.»
بر اساس این گزارش، «شرکت زیرساخت با به اصطلاح ایران اکسس کردن دسترسیها در سطوح مختلف تلاش کرده تا این مشکل را برطرف کند که تاکنون نه تنها موفق نبوده، بلکه مشکل گسترش نیز پیدا کرده است.»
اختلال گسترده اینترنت در ایران بارها در جریان اعتراضات سراسری و یا برای جلوگیری از شکلگیری آنها گزارش شده است.
پیش از این، صدای آمریکا در ویژهبرنامه «اینترنت، اکسیژن جنبش»، به بررسی نقش اینترنت و گردش آزاد جریان اطلاعات در جنبشهای مدنی و سیاسی و همچنین وضعیت کنترل اینترنت توسط مقامات جمهوری اسلامی پرداخته است.