معاون حقوقی ابراهیم رئیسی از محکومیت ۲ میلیارد دلاری ایران در پرونده کرسنت خبر داد.
محمد دهقان روز سه شنبه ۱۵ اسفند، گفت که ایران در پرونده شکایت شرکت «کرسنت»، بدون اینکه یک دلار گاز از طریق این شرکت بفروشد، به پرداخت بیش از ۲ میلیارد دلار جریمه محکوم شد.
این مقام حکومتی همچنین تاکید کرد که این جریمه قطعی است و از تشکیل پرونده کرسنت ۲ با تعیین خسارت بیش از پرونده نخست، جلوگیری شده است.
یک نماینده مجلس پیشتر و در پنجم بهمن ماه از عمق فساد و نقش مقامات ردهبالا در آن سخن گفته بود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در دانشگاه علم و صنعت گفته بود که بیش از ۵٠ میلیارد دلار خسارت از محل قرارداد کرسنت به کشور تحمیل شده است.
مالک شریعتی تاکید کرده بود که مقام ارشدی در دولت قبل بود که در این پرونده دریافتی داشته و بخشی از آن را خرج انتخابات کرده است.
بنابر این گزارش، قرارداد کرسنت برای فروش روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب از گاز ترش میدان سلمان است، در سال ۱۳۸۱ بین شرکت کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران به مدت ۲۵ سال به امضا رسید و قرار بود که گاز ایران به امارات صادر شود.
شیوه قیمتگذاری و ثابت بودن قیمت به مدت نزدیک به ۲۰ سال از جمله انتقادها به قرارداد امضا شده توسط وزارت نفت محمد خاتمی بود که شائبه فساد را ایجاد کرد.
در همین رابطه، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز گفته است که گروه ایرانی که در قرارداد کرسنت فساد کردند، شامل عباس یزدانپناه یزدی و فرزند یکی از مسئولین ارشد نظام ( مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی) بود که در این قرارداد سالانه ۳.۲ میلیون دلار پورسانت گرفتهاند و اصلا منافعشان این بود که قیمت گاز ایران در قرارداد کرسنت پایین بسته شود.
بنابر اعلام فارس، قرار بوده که مفاد این قرارداد محرمانه باقی بماند و حسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در نامهای در آذرماه سال ۱۳۸۱ به محمد خاتمی، رئیس جمهور وقت، مینویسد که در این قرارداد، حقوق ایران را نادیده گرفته شده و قیمت و شرایط قراردادی در مقایسه با سایر قراردادهای منطقه بسیار نامطلوب است.
وب سایت «رویداد ۲۴» در گزارشی از این قرار داد به متهمان پرداخته و نوشته است که تیرماه ۱۳۹۲ پروندهای در بخش تحقیقات دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی باز شد که در نهایت مهدی هاشمی به جرم دریافت رشوه، اختلاس و ارتشا و همچنین جرائم امنیتی در سال ۹۴ به ده سال زندان محکوم شد.
عباس یزدان پناه یزدی، تاجر ایرانی در بریتانیا و دبی، از سوی رسانههای اصولگرا به جعبه سیاه قرارداد کرسنت مشهور شد.
او در ویدئو کنفرانس با دادگاه لاهه، ارتشا در قراردادهای نفتی را پذیرفته و اظهار کرده بود که در یک قلم ۶۰ میلیون دلار رشوه گرفته است.
عباس یزدان پناه یزدی در نهایت سال ۲۰۱۳ در دبی ربوده شد و به قتل رسید.