لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۷

میلیون ها انسان ، اسیر افسردگی


بیش از ۳۵۰ میلیون انسان در سراسر جهان به بیماری افسردگی مبتلا هستند.

بنا به تخمین «سازمان بهداشت جهانی»، هر سال یک میلیون نفر خودکشی می کنند که بسیار زیادی از آن ها به افسردگی مبتلا هستند.

دکتر شکهار ساکسنا، مدیر اداره بهداشت روانی و اعتیاد به مواد مخدر «سازمان بهداشت جهانی» می گوید «افسردگی نوعی نارسایی و اختلال روحی و روانی و بسیار فراتر و جدی تر از احساس غم و اندوهی است که برخی گاه به آن دچار می شوند».

وی می گوید «اختلال افسردگی را غم و اندوهی تعریف کرده اند که بیش از دو هفته طول می کشد و سبب می شود فرد برای انجام فعالیت ها و مسئولیت های روزانه خود با مشکل مواجه باشد. بنابراین افسردگی در واقع بیشتر به جای این که احساس و هیجان باشد، یک نوع اختلال و بیماری است».

افسردگی علل بیولوژیکی متعدد دارد و نه تنها تغییر در انتقال دهنده های موجود در مغز یکی از عوامل ابتلای به آن است، بلکه فاکتورهای زیست محیطی و شخصیت افراد نیز به تشدید این نارسایی کمک می کند .
نتایج تحقیق اخیر این سازمان در مورد افسردگی بعد از زایمان حاکی از آن است که از هر پنج زن، یک نفر پس از تولد نوزاد به اختلال افسردگی مبتلا می شود.

دکتر ساکسنا می گوید پزشکان می توانند با مطرح کردن پرسش های صحیح از بیمار در مورد وضعیت روانی و هیجانی فرد و آزمایش های فیزیکی، احتمال ابتلای فرد به افسردگی را تشخیص دهند. احساس غم و اندوه و گریه های طولانی و بی معنی انگاشتن زندگی و حتی فکر خودکشی کردن از جمله علائم هشداردهنده افراد مبتلا به افسردگی شدید است.

دکتر ساکسنا خاطرنشان می کند: «افسردگی یک معضل جهانی است و ارقام ابتلای مردم به افسردگی تقریباً در همه نقاط جهان یکسان است. در واقع این درست نیست که افسردگی بین مردمان کشورهای توسعه یافته شایع تر است و در کشورهای در حال توسعه مشاهده نمی شود. این کاملاً اشتباه است. کشورهای فقیر و جوامع فقیر، از جمله مردم آفریقا به دلیل سطوح بالای استرس و نارسایی های جسمی و ابتلای به بیماری هایی همچون اچ آی وی و ایدز و بیماری های مزمن و دیگر فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی به طور ویژه در معرض ابتلای به افسردگی قرار دارند.»

این مقام «سازمان بهداشت جهانی» می گوید درمان های کارساز و داروهای ارزان بسیاری در بازار وجود دارد که به همراه روان درمانی بیماری افسردگی را درمان می کند.

«سازمان بهداشت جهانی» در آستانه روز جهانی بهداشت روانی هشدار دادکه برخوردها و رفتارهای غیرمنصفانه و بی توجهی به آلام و درد افراد مبتلا به افسردگی و دیگر اختلالات روحی و نارسایی های روانی یکی از بزرگترین معضلاتی است که سبب می شود افراد بیمار از مراجعه به پزشک و کمک گرفتن خودداری کنند.

این سازمان توصیه کرده است آگاهی رسانی عمیق و گسترده و رفتار مناسب با افراد مبتلا به افسردگی، کلید مرتفع کردن تعصبات و کوتاه فکری های موجود در مورد این اختلال است.

در گزارشی که اخیراً زیر عنوان «چشم های باز، فکرهای باز» منتشر شده است مشکلات ناشی از بیمارهای روانی و اعتیاد بیش از ۱̷۵ برابر معضلات ناشی از ابتلای به همه انواع سرطان ها و هفت برابر همه انواع بیماری های عفونی است.

در این گزارش هشدار داده شده است که بیمارهای ذهنی و روحی و انواع اعتیاد اغلب
حتی در نظام بهداشتی و درمانی کشورها به درستی تشخیص داده نمی شوند، نادیده انگاشته می شوند و درک درستی از آن ها وجود ندارد.

متخصصان و پزشکان معتقدند ابتلای به افسردگی و اختلالات روحی و روانی بر کیفیت زندگی، معاشرت های اجتماعی و کار و حرفه افراد تاثیر مستقیم دارد.

بیشتر بیماری های روحی و اختلالات روانی در سنین ١٨ تا ٢٤ ظهور می کنند. افسردگی، اختلال دوقطبی، نارسایی های ناشی از مصرف بیش از حد الکل، مردم گریزی، شیزوفرنی از جمله اختلالات روانی نسل کنونی هستند. بیش از یک سوم افراد مبتلا به نارسایی های روحی و روانی به افسردگی مبتلا هستند و این بیماری بیشترین فشار را بر ساختار بهداشت و درمان کشورها وارد می کند.
XS
SM
MD
LG