لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۱

آماده‌باش بندرعباس برای مقابله با پشه آئدس؛ آن چه در مورد «تب دنگی» می‌دانیم


شهردار بندرعباس از آماده‌باش شهرداری برای مقابله با پشه «آئِدِس» خبر داده است. مهدی نوبانی گفت همه مکان‌های شناسایی شده پاکسازی شده است.

دو هفته پیش، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مشاهده پشه آئدس در بندرعباس خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در استان هرمزگان پشه «آئدس اجپتی» ( پشه تب زرد) صید شده است. یک کارشناس بیماری‌های منتقله از «آئدس» اداره بیماری‌های قابل انتقال از ناقلین وزارت بهداشت گفته است که این پشه ممکن است از طریق جابجایی‌ها و تبادلات کالایی وارد کشور شده باشد.

به گزارش رسانه‌های داخل ایران، پشه آئدس تاکنون تنها در دو شهرستان بندر لنگه و بندرعباس صید شده است.

امسال ده‌ها هزار نفر در سراسر هند، پاکستان، و بنگلادش دچار تب دنگی شده‌اند و این امر فشار مضاعفی را بر سیستم‌های بهداشت عمومی شکننده این کشورها در جریان مبارزه برای مهار کرونا وارد کرده است.

مبتلایان به دنگی در شهر دهلی نو هند در بخش اورژانس یک بیمارستان دولتی. (رویترز، ۲۶ اکتبر ۲۰۲۱)
مبتلایان به دنگی در شهر دهلی نو هند در بخش اورژانس یک بیمارستان دولتی. (رویترز، ۲۶ اکتبر ۲۰۲۱)

تب دنگی از دهه ۱۹۶۰ به عنوان یک مشکل جهانی ظاهر شد. این بیماری یک عفونت ویروسی ناشی از نیش پشه است که عمدتاً در آب و هوای گرمسیری یافت می‌شود.

تب دنگی در بسیاری از مقاصد گردشگری محبوب در دریای کارائیب - از جمله پورتوریکو - آمریکای مرکزی و جنوبی، آسیای جنوب شرقی، و جزایر اقیانوس آرام رایج است.

به گزارش سازمان بهداشت‌ جهانی، تقریبا نیمی از جمعیت جهان، یعنی حدود چهار میلیارد نفر، در مناطقی زندگی می‌کنند که در معرض خطر ابتلا به تب دنگی قرار دارند. تخمین زده می‌شود که سالانه ۳۹۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شوند که به طور متوسط، ۹۶ میلیون نفر از آنها علائم بالینی نشان می‌دهند.

این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود و چرخه بیماری با نیش پشه ماده ادامه پیدا می‌کند. معمولاً ۴ تا ۱۰ روز پس از گزیده شدن، فرد دچار علائم بیماری می‌شود.

در صورت ابتلا، تب چهل درجه با دو علائم دیگر شامل سردرد، حالت تهوع ، درد پشت چشم، التهاب غدد، و دردهای عضلانی همراه است.

مدت زمان این بیماری ۲ تا ۷ روز است.

در ماه مه سال ۲۰۱۹، واکسنی به نام «دنگ وکسیا» توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی ایالات متحده آمریکا برای استفاده در کودکان ۹ تا ۱۶ ساله، که قبلا به این بیماری مبتلا شده‌اند و در مناطق پرخطر زندگی می‌کنند تأیید شد.

گفته می‌شود ابتلا برای بار دوم به مراتب خطرناک‌تر از یک بار ابتلا است.

XS
SM
MD
LG